pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Terină de pui

Probabil că ai mâncat terină de pui până acum și i-ai savurat gustul, fără să știi cum se numește. Este acel aperitiv colorat, cu aspect de chec, pe care l-ai întâlnit la evenimente. Pentru că este un preparat versatil, mai jos găsești rețeta de bază, pe care o poți adapta potrivit sfaturilor de servire sau imaginației tale.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
45 min.

5.00 / 5

Ingrediente pentru terina de pui

Rețeta de mai jos a fost calculată pentru o terină medie, ce hrănește două persoane. Dacă vrei să folosești preparatul ca aperitiv, la o petrecere, poți ajusta cantitățile.

Ingrediente

Cum se prepară terina de pui

Terina de pui este un preparat popular pentru că, de fiecare dată când o mănânci la o petrecere, are ingrediente diferite. Descoperă compoziția ta preferată!

1. Pregătește ingredientele

  • Dezosează și taie în fășii mici 400 g piept de pui LaProvincia.
  • Curăță și taie cubulețe 1 morcov, 1 ardei roșu și 1 dovlecel.
  • Lasă legumele într-un vas cu apă caldă sărată.

2. Pregătește compoziția

  • Pune pieptul de pui mărunțit într-un castron mare.
  • Scurge legumele de apă și adaugă-le peste carnea de pui.
  • Adaugă 1 lingură de ulei de măsline, 2 ouă bătute, 3 linguri de făină, sare și piper.
  • Amestecă ingredientele cu mâna până când se distribuie omogen.

3. Ornează tava de cuptor

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade.
  • Unge tava de chec cu o lingură de ulei de măsline.
  • Răstoarnă cu atenție compoziția în tavă.
  • Lasă totul la copt pentru 30 minute.

Dificultate de preparare

Rețeta de bază a terinei de pui este ușor de preparat și include puțini pași. Îți recomandăm să parcuri și sfaturile de servire, înainte să te apuci de rețetă, în cazul în care vrei mai multe ingrediente în preparat. Ca ustenile, ai nevoie de:

  • tavă pentru chec
  • cuțit
  • tocător
  • castron mare

Timp de preparare a terinei de pui

  • Prepari ingredientele în 15 minute;
  • Gătești terina de pui în 30 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 45 minute.

Terină de pui: Sfaturi de servire

  • Terina de pui vine în multe forme. Pentru un meniu sănătos, îți recomandăm să nu folosești gelatină în prepararea compoziției.
  • Terina de pui mai poate conține șuncă, smântână, cârnați de bere și măsline verzi.
  • Poți încerca o variațiune ușor dulce-acrișoară, care include bacon, merișoare deshidratate, rozmarin și coniac.
  • Spanacul este un ingredient popular, pe care îl poți asocia cu smochine și/sau ceapă verde.
  • Dacă adaugi cașcaval peste terina de pui, aceasta va căpăta o crustă delicioasă. Însă, va fi nevoie să micșorezi timpul de coacere cu cinci minute.
  • Vrei și mai multă culoare? Adaugă boabe de porumb, mazăre, ciuperci și orez prefiert în rețeta de bază.
  • Fiecare dintre rețete poate conține o cantitate mică de usturoi feliat. Cel tocat îi poate da preparatului o aromă prea puternică pentru invitați.
  • Pătrunjelul este un ingredient popular în acest aperitiv.
  • Terina este o mâncare versatilă. Poți asocia multe elemente, dar poți și să îi formezi o ”coajă”. De exemplu, înainte să pui ingredientele în tavă, o poți decora cu felii de bacon, ce se vor coace și întări.

Garnituri potrivite

  • Salată proaspătă
  • Murături.

Terină de pui, bună în vreme de sărbătoare

Nu-i așa că terina de pui sună tentant? Poți prepara întâi rețeta de bază, apoi începe experimentele cu alte ingrediente. Servește acest preparat ca aperitiv la o petrecere într-un sau mai multe forme. Invitații îl vor recunoaște și se vor bucura de gust.

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase