pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele
Cauți idei pentru masa de Crăciun? Iată o carte de rețete specială!
Vreau carte de rețete

Tobă de pui

Toba de pui este un preparat perfect pentru masa de Crăciun sau de Revelion. Există persoane care refuză toba clasică, fiind puțin cam grasă pentru gustul lor sau pentru că pur și simplu nu consumă porc. Cu această rețetă îi vei putea impresiona invitații atunci când organizezi o masă festivă la tine acasă.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
210 min.

3.00 / 5

Tobă de pui, o rețetă surprinzător de gustoasă

Ingredientele din această rețetă au fost gândite pentru aproximativ 15 porții, servite ca aperitiv, însă numărul lor diferă în funcție de cantitatea dorită la o masă.

Ingrediente

Cum se prepară toba de pui

Această rețetă se prepară cu zâmbetul pe buze și cu cei dragi aproape. Toba de pui este un preparat care nu trebuie să lipsească de pe mesele festive, mai ales dacă vrei să te bucuri de gustul unui preparat tradițional și în același timp să îți păstrezi silueta.

1. Pregătește terenul

  • Taie în bucăți 1 pui LaProvincia. 
  • Curăță și zdrobește 8 căței de usturoi.
  • Pregătește o cratiță de aproximativ 6 litri în care încape o altă cratiță de mărime medie.

2. Pregătește ingredientele

  • Pune în cratița de mărime medie bucățile de pui.
  • Adaugă o lingură de sare și 3 frunze de dafin.
  • Pune deasupra 30g de gelatină albă.
  • Adaugă câteva boabe de piper.

3. Pune bucățile de pui la bain-marie

  • Pune cratița de mărime medie în cratița mare.
  • Adaugă apă în cratița mare, cât să nu intre în cea mică.
  • Pune crăticioarele pe foc.
  • Când apa din cratița mare începe să fiarbă, pune un capac deasupra.
  • Carnea își va lasa suc propriu și se va găti încet. 
  • Lasă totul la foc mic timp de trei ore. 
  • La nevoie adaugă peste carne puțină apă caldă.

4. Pregătește carnea și supa

  • Scoate bucățile de pui din cratiță.
  • Înlătură carnea de pe oase.
  • Adaugă 8 căței zdrobiți în supa rămasă.
  • Limpezește supa folosind o sită.

5. Toba de pui prinde formă

  • Toarnă supa și adaugă bucățile de carne de pui în forma dorită.
  • Acoperiți forma cu folie alimentară.
  • Lăsați preparatul peste noapte la frigider.

Dificultate de preparare

Toba de pui se prepară relativ ușor. Ca ustensile ai nevoie de:

  • cuțit, 
  • presă pentru usturoi,
  • cratiță 6 litri,
  • cratiță 3-4 litri,
  • strecurătoare,
  • formă dorită pentru tobă.

Timp de preparare toba de pui

  • Pregătești ingredientele în 30 minute.
  • Fierbi ingredientele timp de 180 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 210 minute.

Tobă de pui: Sfaturi de servire

Dacă îți dorești un gust mai picant, pune usturoi zdrobit direct în forma în care pui supa de pui și carnea. Evită să torni apă peste pui la începutul procesului de gătire pentru a păstra propietățile gelatinei. Gustă supa obținută și adaugă sare după gust. 

Garnituri potrivite

  • pâine,
  • muștar,
  • roșii.

Toba de pui, bună la mesele festive sau la mic dejun 

Toba face parte din preparatele tradiționale românești. Cea cu pui este perfectă pentru cei mici dar și pentru adulții care vor o mâncare ușoră pentru digestie. Acest preparat este bun și pentru un mic dejun târziu. 

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase