Slide

Tocăniță de vară cu pui și legume

Prepară tocănița de vară cu pui și legume ca să ai o porție delicioasă și hrănitoare de vitamine. Prospețiemea legumelor folosite se va simți la fiecare gură. Preparatul este potrivit și pentru copii, dacă folosești mai puține condimente.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente pentru tocănița de vară cu pui și legume

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 6 porții. Dacă vrei să gătești o cantitate mai mică, ajustează cantitățile.

Ingrediente

Cum se prepară tocănița de vară cu pui și legume

Acest preparat combină aromele verii într-o tocăniță hrănitoare și gustoasă. Este ușor de adaptat, folosind legumele din frigider și este perfectă atunci când nu vrei să arunci ce ai cumpărat în plus de la piață.

1. Începe cu pulpele de pui 

  • Amestecă 1 lingură de ulei cu boia dulce, sare, piper și busuioc uscat.
  • Unge 6 pulpe de pui LaProvincia cu amestecul obținut și pune-le într-o tavă de cuptor.
  • Adaugă 1 ceașcă de apă.
  • Pune pulpele la cuptor timp de 30 de minute sau până când se rumenesc.

2. Pregătește legumele 

  • Într-o cratiță pune puțină apă la fiert și opărește 4 roșii mari coapte.
  • Decojește roșiile și taie-le cuburi.
  • Taie în felii 1 ardei iute. 

3. Călește legumele

  • Taie în cuburi sau felii, în funcție de preferințe 250 g ciuperci, 2 ardei grași și 2 cepe.
  • Pune 1 lingură de ulei într-o cratiță, adaugă ceapa și călește până când devine sticloasă.
  • Adaugă ardeii tăiați și călește 2-3 minute.
  • Adaugă ciupercile și mai călește timp de 10 minute.

4. Pregătește tocănița de vară

  • Peste legumele călite adaugă ardeiul iute tăiat și roșiile cuburi. Lasă totul la foc mare.
  • Adaugă pulpele de pui gătite, 5 căței de usturoi și completează cu apă, până la nivelul pulpelor, dacă este nevoie.
  • Lasă să dea în fiert, adaugă 10 roșii cherry, opțional 1 crenguță de rozmarin și lasă focul mic.
  • Taie în felii ½  lămâie bio și adaugă în tocăniță.
  • Adaugă sare și piper și lasă să fiarbă timp de 20 de minute, sau până când tocănița scade și ingredientele se gătesc complet.

5. Tocănița este aproape gata 

  • Toacă 1 legătură de pătrunjel și presară desupra tocăniței.
  • Gustă și adaugă sare și piper dacă este nevoie.
  • Servește caldă!

Dificultate de preparare

Tocănița de vară cu pui și legume este ușor de preparat. Ai nevoie doar de câteva ustensile: 

  • tocător de lemn,
  • cuțit,
  • tavă de cuptor,
  • cratiță,
  • lingură de lemn.

Timp de preparare pentru tocănița de vară cu pui și legume

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești puiul și tocănița în 50 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 60 minute

Tocănița de vară cu pui și legume: Sfaturi de servire

  • Renunță la ardeiul iute dacă vrei un gust dulceag.
  • Poți adăuga vinete în tocăniță.
  • Folosește ardei grași colorați diferit.

Garnituri potrivite

  • Salată proaspătă
  • Orez
  • Piure de cartofi
  • Cartofi natur
  • Pâine proaspătă

Tocăniță de vară cu pui și legume, bună de golești frigiderul

Ori de câte ori vezi că ai în frigider mai multe legume care amenință să se strice, prepară această tocăniță. Vei evita risipa alimentară și vei avea un preparat sățios, gustos și frumos colorat.

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x