- Încălzeşte uleiul într-o tigaie şi adaugă puiul. Asezonează cu sare şi piper. Fă un amestec echilibrat de nuanţe gustoase între sare şi piper. Apoi, ai grijă ca amestecul să fie uniform în tigaie.
- Amestecă puiul în tigaie până când devine auriu ca soarele. Sau e bun de dus la plajă. În principiu, durează cam şase – şapte minute. Poţi întoarce puiul după trei – patru minute, în loc să amesteci, dacă între timp vrei să tai restul de ingrediente.
- Fierbe doi cartofi într-o cratiţă cu apă în cuptor, împreună cu cele două linguriţe de ulei rămase. Adaugă untul, usturoiul, parmezanul şi cimbrul.
- Adaugă puiul bun de plajă şi amestecă lent. Apoi, acoperă şi amestecă. Lasă totul la pregătit pentru 45 minute.
- Verifică, din când în când, preparatul. Totul e gata de aşezat pe farfurie atunci când cartofii sunt moi şi nu opun rezistenţă, dacă vrei să îi înţepi cu furculiţa.
- Pregăteşte preparatul de servire. Adaugă parmezan şi pătrunjel deasupra.
Poftă bună de pui cu parmezan și usturoi!
Puiul cu parmezan și usturoi este un amestec de gusturi ce parcă îți par cunoscute, dar parcă abia faci cunoștință cu ele. Îl prepari rapid, fără să stai lângă cratiță pe toată durata pregătirii. Mai exact, poți să prepari puiul, pregătești cartofii și apoi să îți faci planuri – atâta timp cât nu uiți de mâncarea de pe aragaz.
Alege pentru rețeta cu parmezan și usturoi un pui LaProvincia! Ești curios să afli cum va ieși mâncarea?