Rulou din piept de pui

Dificultate
Mică
Timp de preparare
45 min.

Ingrediente rețeta Rulou din piept de pui

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 pachet piept de pui LaProvincia
  • 200 g mozarella
  • 1 ¼ căni spanac
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 ardei iute
  • 6 linguri pesmet
  • 2 ouă
  • piper
  • sare

Piept de pui răsucit

De fiecare dată când vrei să mănânci ceva ușor, colorat și delicios, ai la dispoziție rețeta de rulou din piept de pui. Ușor de preparat, mâncarea este bogată în ingrediente sănătoase și savoare.

Detalii mod de preparare rețetă Rulou din piept de pui

Mod de preparare rulou din piept de pui

  1. Curăță 1 piept de pui LaProvincia de os și piele și taie-l felii, ca pentru șnițele.
  2. Bate feliile de carne și adaugă-le, apoi, sare și piper.
  3. Taie 1 legătură de ceapă verde și toacă mărunt 1 ardei iute. Călește-le pe cele două, împreună cu piperul pentru circa 7 minute.
  4. După ce oprești focul, adaugă 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt, 1 ¼ căni de spanac tocat și 200 g mozarella tăiată cubulețe.
  5. Întinde carnea pe un tocător de lemn, distribuie uniform amestecul prăjit și rulează carnea cu grijă. Fixează ruloul cu scobitori sau ață.
  6. Preîncălzește cuptorul.
  7. Amestecă albușurile de la 2 ouă cu o linguriță de apă într-un bol.
  8. Pune 6 linguri de pesmet într-o farfurie.
  9. Dă rulourile prin albușuri, apoi prin pesmet și aranjează-le într-o tavă antiaderentă acoperită cu hârtie de copt. Lasă rulourile de pui la cuptor pentru 30 de minute.
  10. Scoate rulourile din cuptor și bucură-te de gust!

Ponturi de bucătar pentru rulou din piept de pui

  • Pieptul de pui se bate într-o pungă de plastic închisă ermetic, pentru a evita desprinderea unor bucăți de carne și împrăștierea lor.
  • Ruloul de pui se poate face și cu bacon și cașcaval, ciuperci și brânză și mărar, dar și în multe alte combinații, în funcție de preferințele tale.
  • Dacă vrei ca crusta ruloului să fie mai crocantă, poți să bați ouăle în întregime, fără să separi gălbenușurile.
  • Există și varianta de prăjire a rulourilor. Însă, pentru ca preparatul să fie cu adevărat sănătos, îți recomandăm să îl faci la cuptor.
  • Rulourile pot fi servite simple, ca aperitive, sau alături de o garnitură ușoară, din legume. Îți recomandăm să încerci și salata proaspătă sau murăturile lângă acest delicios preparat.
  • Fasolea verde cu usturoi este o garnitură delicioasă pentru rulourile de pui, atunci când vrei să le servești la cină.
  • Dacă vrei să repeți rețeta, dar să aibă un colorit diferit, poți să completezi cu un ardei kapia și să înlocuiești pătrunjelul cu mărarul.
  • Nu uita să îndepărtezi ața sau scobitorile, atunci când servești rulourile, ca să eviți accidentele.

Rulou din piept de pui, bun la petreceri

Rețeta de rulou de pui este adesea folosită de gazdele petrecerilor, care vor să pună pe masă aperitive. Tu o poți pregăti oricând vrei să gătești un preparat jucăuș și savuros.

Rulourile pot fi pregătite pentru prânz, cină, ca aperitive sau pentru pachetele celor mici. Toți cei ai casei vor savura delicioasa ta idee. Poftă bună!

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.