Slide

Salată de pui cu zmeură

Dificultate
Mică
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente Salată de pui cu zmeură

Salată de pui cu zmeură și chef de joacă

Când ai mâncat ultima oară salată de pui cu zmeură? Gustul celor două ingrediente aduse împreună este, poate, cel mai bun mod de a descrie gastronomic începutul de vară. Și este ușor de făcut.

Detalii mod de preparare rețetă Salată de pui cu zmeură

Mod de preparare a salatei de pui cu zmeură

  1. Taie 1 piept de pui LaProvincia pe jumătate, în lungime, apoi feliază-l. Toacă 1 cățel de usturoi. Taie în jumătăți 1 cană de roșii cherry. Taie julien 1 ceapă roșie mică. Dă pe răzătoare ¼ cană de brânză feta. Lasă totul deoparte.
  2. Taie mărunt 1 ceapă verde.
  3. Adaugă ½ cană iaurt, 1 lingură sirop de arțar, 1 linguriță muștar dijon, 1 linguriță semințe de mac, sare și piper într-un bol.
  4. Amestecă ingredientele dressing-ului pentru câteva minute și lasă-l la frigider.
  5. Adaugă 1 lingură de ulei de măsline, feliile de carne, usturoiul, sare și piper.
  6. Amestecă încontinuu pentru 10 minute. La jumătatea intervalului, întoarce pieptul de pui.
  7. Odată ce puiul este rumenit, stinge focul și acoperă tigaia cu o folie de aluminiu. Lasă carnea acoperită pentru 5 minute.
  8. În acest timp, pregătește restul salatei. Pune ingredientele într-un bol mare. Taie 1 sfert de salată verde și 1 sfert de salată creață și adaugă-le în bol.
  9. Completează cu 1 mână de rucola, 1 cană de zmeură, ½ mână de caju, ½ mână de nuci, roșiile cherry, brânza feta și ceapa roșie. Completează cu pieptul de pui.
  10. Completează cu dressingul de la frigider și pregătește-te de o nebunie de gust!

Ponturi de bucătar pentru salata de pui cu zmeură

  • Această salată poate înlocui o masă de sine stătătoare, așa că nu îți recomandăm o garnitură. Pentru un gust complet, o poți mânca cu lipie libaneză.
  • Salata și dressingul pot fi păstrate în frigider până la 3 zile.
  • Dacă vrei ca pieptul de pui să aibă o aromă și mai bogată, ține-l la marinat în noaptea de dinaintea grătarului.
  • Îți recomandăm să alegi zmeură de sezon, din producție locală, în locul celei importate.
  • Poți pregăti această salată la grătar, dacă ai deja dressingul făcut de acasă. Puiul va transfera gustul ușor afumat în salată și va completa simfonia de arome.

Salată de pui cu zmeură, bună la veselie

Cei mici vor căuta zmeura în farfurie, iar cei mari se vor bucura de gustul intens al cărnii de pui. Toți stau în jurul bolului, iar în fața ta parcă este o întrecere a gustului. Aceasta este atmosfera perfectă de la un grătar în familie.

Salata de pui cu zmeură se prepară ușor, rapid și îți rămâne în memorie pentru mult timp. Îți recomandăm să o pregătești în luna iunie, ca să te bucuri de entuziasmul verii proaspăt sosite.

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție