pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Shaorma cu pui crescut la țară LaProvincia și puține calorii

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
60 mins

5.00 / 5

Ingrediente Shaorma cu pui crescut la țară LaProvincia și puține calorii

Shaorma de #beachbody

Te-ai pregătit pentru vacanțele la mare sau evadările la piscină? Noi te echipăm cu o rețetă de shaorma cu pui și iaurt care are grijă de corpul tău, oferindu-ți energie cu puține calorii.

Detalii mod de preparare rețetă Shaorma cu pui crescut la țară LaProvincia și puține calorii

Mod de preparare a shaormei cu pui crescut la țară LaProvincia și puține calorii

  1. Amestecă într-un bol mare 2 căței de usturoi, un sfert de cană de iaurt, 1 lingură de zeamă de lămâie, 1 linguriță de piper, 1 linguriță de sare, 2 lingurițe de coriandru, 2 lingurițe de chimen și ½ linguriță de turmeric.
  2. Taie 1 piept de pui crescut la țară LaProvincia în fâșii și adaugă-l în amestec. Acoperă bolul și lasă totul la marinat în frigider pentru 2 ore.  
  3. Preîncălzește cuptorul. Acoperă o tavă de cuptor cu foaie de copt și stropește-o cu ulei de măsline
  4. Curăță fâșiile de pui din marinadă cu un prosop din hârtie într-o tavă, astfel încât să formeze un singur strat. 
  5. Lasă totul la copt pentru 30 de minute. Scoate puiul din cuptor și lasă-l la răcit.
  6. Taie mărunt 3 frunze mari de salată verde, 6 frunze proaspete de mentă și 2 cepe verzi.   
  7. Taie mărunt 1 roșie și toacă 1 cățel de usturoi.
  8. Amestecă  într-un bol verdețurile cu ½ cană de iaurt natural, 1 lingură de zeamă de lămâie, roșia, usturoiul și puțină sare.
  9. Desfă 3 lipii și împarte pe ele fâșiile de piept de pui în mod egal. Acoperă puiul din lipii cu sosul preparat la pasul 7. 
  10. Savurează sharoma cu pui, gust de proaspăt și puține calorii! Pentru un #beachbody de invidiat.

Ponturi de bucătar pentru shaorma cu pui și puține calorii

  • Cum știi când pieptul de pui crescut la țară LaProvincia este tocmai bun de adăugat în shaorma? Vei observa că a devenit maroniu pe margini.
  • Pentru această rețetă îți recomandăm un iaurt grecesc slab sau, în caz că nu găsești, încearcă un iaurt simplu natural, fără arome.  
  • După gust, poți adăuga castraveți tăiați mărunt și frunze de spanac proaspăt. 
  • Dacă vrei să repeți rețeta, dar totuși să îi adaugi un farmec nou, poți înlocui menta din sos cu pătrunjel sau coriandru proaspăt. 
  • Dacă vrei ca totul să aibă un gust răcoros, îți recomandăm să ții iaurtul în frigider pentru măcar 2 ore, înainte să îl prepari. 

Shaorma cu pui crescut la țară și puține calorii, bună chiar și în vacanță

Nu-i așa că te poți bucura oricând de o shaorma, atâta timp cât te asiguri că este sănătoasă și nu tocmai generoasă în calorii? Această rețetă se prepară rapid, iar o mare parte din ingrediente este posibil să le ai deja în bucătărie.

Susținem meniurile sănătoase, așa că îți recomandăm o shaorma răcoritoare cu un pui crescut la țară LaProvincia, pregătită pentru sezonul de vară și planurile tale estivale. Poftă bună!

 

Produsele LaProvincia
Ouă bio de la găini vegetariene 20 buc
Află mai multe
Ouă bio de la găini vegetariene 12 buc
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase