Șnițel de pui fără pesmet

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
45 min.

Ingrediente rețeta Șnițel de pui fără pesmet

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • ½ piept de pui LaProvincia
  • 2 ouă
  • 2 linguri lapte
  • 175 g făină
  • ulei
  • sare
  • piper

Șnițel de pui parizian, șnițel fără pesmet

Rețeta noastră de șnițel de pui fără pesmet îți pune pe masă gustul delicios, clasic, parizian al șnițelului de casă, cel pe care nu îl găsești în restaurant. Ai nevoie de puțină îndemânare, o oră și poftă de ceva bun.

Detalii mod de preparare rețetă Șnițel de pui fără pesmet

Mod de preparare șnițel de pui fără pesmet, șnițelul parizian

  1. Dezosează ½ piept de pui LaProvincia și taie carnea în felii.
  2. Înfășoară carnea în folie alimentară și bate-o ușor pe toată suprafața.
  3. Condimentează feliile de carne cu sare și piper pe fiecare parte.
  4. Într-un bol, bate 2 ouă până când capătă o ușoară consistență de spumă și completează cu 2 linguri de lapte. Amestecă în continuare.
  5. Preîncălzește cuptorul. Întinde hârtie de copt pe o tavă termorezistentă. Unge hârtia cu puțin ulei.
  6. Trece feliile de carne, pe ambele părți, printr-un bol cu 175 g făină.
  7. Trece carnea dată prin făină și prin amestecul cu lapte și ouă din celălalt bol.
  8. Pune șnițelele în cuptor și lasă-le să se coavcă pentru 15 minute.
  9. După ce timpul a expirat, întoarce șnițelele și lasă-le în cuptor pentru încă 15 minute.
  10. Lasă șnițelele la odhinit pentru 5-10 minute și pregătește-te de masă!

Ponturi de bucătar pentru șnițel de pui fără pesmet, denumit și șnițel parizian

  • Feliile trebuie să aibă dimensiunea aproximativă a unei felii de franzelă, pentru ca stratul de carne să aibă o grosime medie și să își păstreze suculența. Un șnițel cu un strat prea subțire de carne capătă un gust uscat pe parcursul gătirii.
  • Această rețetă este cea pentru șnițelul parizian. Este și cea mai răspândită metodă de a pregăti șnițele în țara noastră. Gospodinele care voiau să facă șnițelul să fie mai pufos, de obicei, adaptau această rețetă dând carnea prin făină și ou de mai multe ori. Șnițelul cu pesmet este vienez.
  • Garniturile clasice pentru această mâncare sunt formate din piure, cartofi prăjiți și/sau salată proaspătă. Vă recomandăm și un sos de chili sau cartofi natur cu ceapă roșie.
  • Pentru ca șnițelul să iasă mai aromat, poți lăsa carnea de pui la marinat pentru 30 minute – 2 ore, înainte să o prepari.
  • Dacă vrei ca șnițelele să fie și mai fragede, unge-le cu ulei după ce bați carnea.
  • Vrei mai multă aromă? Adaugă o linguriță de muștar în compoziția de ou și lapte.

Șnițel de pui fără pesmet, bun în familie

După ce vei găti această rețetă de șnițel de pui fără pesmet, vei remarca gustul familiar al preparatelor. Apoi, îți vei dori să o gătești din nou.

Rețeta este rapidă și ușor de pus în aplicare, iar șnițelele vor fi fragede, gustoase și bine rumenite. Poftă bună!

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.