Slide

Supă cremă de pui cu ciuperci

Dificultate
Medie
Timp de preparare
90 min.

Ingrediente Supă cremă de pui cu ciuperci

Cea mai fină supă cu pui

Indiferent de anotimp, supa cremă de pui cu ciuperci aduce mereu păreri bune la prânz sau cină. Este bogată în nutrienți și sățioasă, iar textura sa este extrem de cremoasă. Prepară această supă atunci când ai invitați la masă sau când dorești să consumi ceva cald și delicios care te va binedispune.

Detalii mod de preparare rețetă Supă cremă de pui cu ciuperci

Mod de preparare supă cremă de pui cu ciuperci

  1. Curăță 2 morcovi, 1 ceapă, 1 țelină, 1 cățel usturoi și pune-le la fiert alături de 1 piept de pui LaProvincia în 2 l de apă
  2. Condimentează supa cu sare și piper și îndepărtează spuma când se formează.
  3. Între timp călește 500 g ciuperci champignon în puțin ulei de măsline, până când nu își mai lasă apă.
  4. Curăță 3 cartofi și pune-i la fiert în supă cu aproximativ 20 de minute înainte să fie gata. 
  5. Când supa este fiartă, adaugă ciupercile călite, 50 g unt și 200 ml smântână.
  6. Pasează întreaga compoziție cu ajutorul unui blender și adaugă oregano
  7. Condimentează, dacă mai este nevoie, cu sare și piper după gust. 
  8. Pune supa într-un castron și decorează cu puțină smântână pusă deasupra.
  9. Poftă bună! 

Ponturi de bucătar pentru supă cremă de pui cu ciuperci

  • Supa cremă de pui se poate savura alături de crutoane rumenite la cuptor. Acestea se fac foarte ușor și sunt versatile, fiind preferate pentru majoritatea supelor și ciorbelor.  
  • Pentru a face cele mai gustoase crutoane, taie o franzelă în cubulețe de aproximativ un centimetru și condimentează cu busuioc, oregano și usturoi. Stropește pâinea cu puțin ulei de măsline și las-o la cuptor până când devine aurie.
  • Pentru și mai mult gust, rade aproximativ 30 de grame de parmezan și adaugă în castron, la final, alături de smântână.
  • Dacă îți dorești o textură și mai cremoasă decât cea obținută, înainte de a pasa ingredientele cu blenderul adaugă o mână de cașcaval ras.
  • În cazul în care ai nevoie de mai mult lichid, poți să adaugi lapte cald în momentul în care pasezi puiul și legumele sau puțină apă caldă în timp ce fierbi supa.

Supă cremă de pui cu ciuperci bună pentru mese speciale

Supa cremă de pui cu ciuperci este extrem de cremoasă și plină de gust. Poate să facă parte cu ușurință din categoria gourmet datorită texturii și aromei de care îți vei aminti cu poftă. Este perfectă pentru ocaziile speciale în care vrei să servești feluri de mâncare aparte, dar la fel de bine poți să o savurezi după o zi lungă în care ai nevoie de un răsfăț doar pentru tine. 

Această supă este și hrănitoare, având multe proteine. 

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x