Slide

Supă de pui cu găluște

Dificultate
Medie
Timp de preparare
120 min.

Ingrediente Supă de pui cu găluște

Zeamă de pui cu bulgări

Supa de pui cu găluște reprezintă pentru mulți mâncarea copilăriei. Cu aromă intensă de pui și cu găluște pufoase, îți trezește amintiri plăcute și pline de căldură. Preparatul este ideal în orice anotimp, dar mai ales în perioada rece.

Detalii mod de preparare rețetă Supă de pui cu găluște

Mod de preparare a supei de pui cu găluște

  1. Spală și curăță bine 1 kg carne de pui LaProvincia. 
  2. Pune carnea într-o oală adâncă pentru supă și adaugă apă până când toată carnea este acoperită cu 2 cm de apă. 
  3. Adaugă un praf de sare și 10 boabe de piper.
  4. Așază oala pe foc la flacără medie. Pe măsură ce fierbe oala, spumează des și menține focul mic pentru 40 de minute sau până ce carnea este aproape fiartă.
  5. Curăță 3 morcovi, 2 cepe, 1 păstârnac și 1 țelină mică. 
  6. Adaugă în oală ceapa curățată și păstârnacul întregi, morcovii tăiați rondele și țelina tăiată în bucăți mari de  4 – 5 cm și lasă totul la foc mic pentru încă 15 minute sau până ce se fierb bine legumele.
  7. Amestecă 60 g de griș cu 1 ou, 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură de apă și 1 vârf de cuțit de praf de copt într-un bol mediu și lasă compoziția să stea 10 minute.
  8. Strecoară bine supa și selectează și pune pe o farfurie câteva rondele de morcov fiert și carnea de pui pe care o vrei în supă. Supa strecurată se pune într-o oală la foc mediu.
  9. Formează găluștele cu ajutorul unei linguri și așază-le pe rând în supa care fierbe încet la foc mic.
  10. Adaugă rondelele de morcov, carnea de pui din farfurie și 1 legătură de pătrunjel tocată mărunt.
  11. Poftă bună!

Ponturi de bucătar pentru supă de pui cu găluște

  • Pentru supa de pui cu găluște poți folosi și gâturi de pui. Este important folosești carne de pui cu os.
  • Dacă îți dorești o supă mai bogată în legume poți toca mărunt morcovii, țelina și păstârnacul și le poți păstra în supă. În loc să strecori toată supa la pasul 8, scoate cu ajutorul unei palete carnea, boabele de piper și ceapa întreagă.
  • Compoziția pentru găluște are o consistență suficient de tare încât să nu curgă din lingură.
  • Pentru a nu risca să se destrame în supă găluștele, formează-le și fierbe-le separat, într-o oală cu apă simplă și apoi adaugă-le în supă.
  • Dacă vrei să obții găluște pufoase, după ce le-ai format în supă sau în apă fiartă, adaugă 60-70 ml de apă rece în oală.
  • Poți folosi verdeață în funcție de cantitățile și preferințele tale. Leușteanul este o opțiune bună.

Supă de pui cu găluște pufoase și aromate

Cunoscută mai ales pentru proprietățile ei de însănătoșire, supa este ușor de digerat, bogată în gust și nutrienți, iar dacă este servită fierbinte îți încălzește și trupul și starea de spirit. 

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x