Slide

Tocăniță de pui cu sos de nuci și rodie

Dificultate
Mică
Timp de preparare
120 min.

Ingrediente Tocăniță de pui cu sos de nuci și rodie

Tocăniță orientală

Acest preparat este un adevărat ospăț. Gustul puțin dulceag al siropului de rodie, combinat cu nucile și puiul fraged va fi repede îndrăgit de oricine are ocazia să guste din acest preparat gustos.

Detalii mod de preparare rețetă Tocăniță de pui cu sos de nuci și rodie

Mod de preparare a tocăniței de pui cu sos de nuci și rodie 

  1. Pregătește un sirop dulce din 20 ml suc de rodii cu 1 lingură de suc de lămâie. Pune-le la fiert și lasă-le să scadă până se îngroașă. 
  2. Prăjește 75 g de nuci în cuptor și după ce s-au răcit, macină-le mărunt cu robotul de bucătărie.
  3. Pune într-o tigaie 1 lingură de unt cu 2 linguri de ulei de măsline și prăjește 800-900 g de piept de pui La Provincia tăiat și sărat până se rumenește.
  4. După ce s-au gătit, scoate carnea pe un platou, iar în tigaie mai adaugă 1 lingură de unt și 1 lingură de ulei de măsline
  5. La foc mic, într-o oală mai adâncă, călește 2 cepe tocate și pune înapoi bucățile de pui. 
  6. Adaugă 480 ml de supă de pui și lasă să dea în clocot. Acoperă cu un capac și lasă să fiarbă la foc mic pentru 30 de minute.
  7. Adaugă nucile măcinate, siropul de rodie, 1/4 linguriță nucșoară,1/4 linguriță piper, 1/4 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță turmeric.
  8. Lasă totul să fiarbă la foc mic timp de o 1 oră, amestecând la fiecare 20 de minute pentru a nu se lipi nucile de fundul vasului în care gătești.

Ponturi de bucătar pentru tocănița de pui cu sos de nuci și rodie

  • Poți garnisi tocănița cu orez, mix de legume, pâine sau chiar… mămăligă! 
  • Condimentul turmeric are un gust puțin amărui, ușor piperat și are un miros puternic aromat, asemănător cu cel al ghimbirului.
  • În cazul în care nu ai supă de pui, nu încerca să folosești supa concentrată din comerț. Folosește, în schimb, apă. 
  • Când știi că nucile sunt rumenite? Devin aurii pe deasupra și scad puțin în mărime.
  • Nucșoara are o aromă dulce-picantă și se combină perfect cu sosul de rodie și gustul picant dat de turmeric.

Tocăniță de pui cu sos de nuci și rodie, perfectă serile reci

Un deliciu adus din Orientul Mijlociu, plin de gust și condimentat. Acest preparat este perfect serilor reci în compania familiei. 

Dacă până acum nu te-ai gândit să combini nucile, rodia și puiul într-un singur preparat, îți dăm cel mai gustos răgaz să o faci, garantăm că nimeni nu va fi dezamăgit. Poftă bună!

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x