Prepararea puiului la cuptor este una dintre cele mai cunoscute și eficiente metode de a găti acest tip de carne. De asemenea, marinada și carnea de pui sunt combinația care oferă un gust special și inedit.
Gătește inspirat și oferă celor dragi o surpriză gastronomică pe măsură, cu un pui marinat la cuptor.
Pentru marinada este recomandat să nu folosiți boluri de aluminiu, sunt recomandate cele din sticlă, ceramică sau plastic. De asemenea, sunt potrivite pungile cu închidere ermetică.
Consumul marinadei în loc de sos nu este o idee bună după ce a fost păstrată în frigider!
Pentru ca marinada să pătrundă cât mai bine în interiorul cărnii, sfatul este să crestați ușor carnea cu un cuțit.
Puiul poate fi garnisit cu cartofi natur sau legume.
În serile când în bucătărie este mai multă lume decât de obicei, răsplata vine în momentul în care toți membrii familiei se așază și savurează deliciosul pui la cuptor. Aburind și aromat, cu siguranță acest preparat va fermeca pe toată lumea.