„Bătălia” culinară: carne de porc vs. carne de pui
Citește

Alegerea unui tip de carne pentru gătit ține de gusturile fiecăruia, dar și de timpul pe care îl necesită pentru prelucrat, compatibilitatea cu garniturile și aportul de grăsime sau calorii. De obicei, știm deja ce vrem să luăm atunci când mergem la cumpărături. Dar ce ne influențează, de fapt, deciziile? Cele mai întâlnite tipuri de […]

Citește

Cum să te pregătești din timp pentru Crăciun

Organizează lucrurile pe care trebuie să le duci la bun sfârșit înainte de venirea sărbătorilor de iarnă ca să te poți bucura în pace de magia momentului. Scenariul este prea bine cunoscut. Alergi după cadouri, prepari rețete care îți fură destul de mult timp, dai fuga la magazin pentru că îți lipsesc ingrediente, observi în […]

Citește

Cum să pregătești brunch-ul perfect

Un curent pornit din Marea Britanie, brunch-ul este o combinație între mic dejun și prânz și a fost creat pentru cei care vor să se relaxeze într-o dimineață târzie cu preparate delicioase alături. Oficial poate începe de la ora 11 și se poate extinde până pe la 16:00. Felurile de mâncare servite la brunch sunt […]

Citește

Cum ne influențează deciziile #mâncarea de pe rețelele sociale

De câte ori ai deschis Facebook, Instagram sau Pinterest și ai „poftit” la un meniu văzut acolo? De câte ori ai gătit pentru că ceva „de pe net” arăta prea bine? Acestea sunt două dintre reacțiile pe care le poate avea oricine intră pe oricare dintre rețelele sociale populare și dă peste o poză cu […]

Citește

Cum să faci un grătar – fără un grătar!

Zilele de toamnă, cu seri răcoroase, numai bune de petrecut în compania unui grătar în aer liber trec cu pași rapizi. Frigul se instaurează cu pași rapizi și, în curând, vremea pentru un grătar va fi din ce în ce mai nefericită. Din păcate, în apartamentele blocurilor este greu să faci un grătar adevărat, cu […]

Citește

Revoluţia street-food-ului

De-a lungul timpului, multe populaţii şi-au dezvăluit tipul de street-food, ajungând până în prezent la o standardizare a conceptului şi asocierea acestuia cu festivalurile de muzică sau zilele naţionale. Street-food-ul a fost multă vreme considerat ilegal, deoarece ataca într-un mob subversiv statul prin nedeţinerea de autorizaţii de vânzare. Astfel, în toată lumea, mâncarea stradală a […]

Citește

8 sfaturi pentru un grătar perfect

În zilele când vremea ține cu noi, vrem să petrecem cât mai mult timp afară. Sunt zile când toamna și soarele colaborează și ne bucurăm de o răcoare plăcută. Atunci ne dorim să aranjăm pe grătar câteva legume și o friptură suculentă, să stăm întinși pe iarbă în timp ce ne bucurăm de câteva preparate […]

Citește

Pieptul de pui, sursa ta de proteine

Azi gătești supă de pui, piept de pui la grătar sau o ciulama tocmai bună cu mămăliguță? Orice ai alege, carnea de pui este indispensabilă, fiind nutritivă și benefică pentru organism. Pe lângă gustul savuros, carnea de pui are o sumedenie de elemente necesare pentru organism, iar pieptul este fruntaș când vine vorba de proteine. […]

Citește

Carnea de pui îngrașă?

Carnea este compusă din doi macronutrienți esențiali: proteină și grăsime. Vestea bună este că proteina se găsește în cantități considerabile. Mai mult decât atât, carnea conține grăsimi benefice pentru sistemul cardiovascular. Orice carne îngrașă? În general, se spune că orice tip de carne îngrașă, dar de fapt această informație este greșită. În procesul de îngrășare […]

Citește

Ce înseamnă bucătăria fusion?

Obişnuiţi fiind cu schimbarea continuă în domeniul culinar, de la bucătăria gourmet, raw-vegan, până la gastronomia moleculară, întâlnim deseori termenul de fusion cuisine. Poate vă întrebaţi cu ce este diferit faţă de celelalte. Ei bine, totul pleacă de la numele său. Ce este bucătăria fusion? Bucătăria fusion reprezintă îmbinarea a mai multor tehnici de gătit […]

Citește

Cum ne influențează toamna în bucătărie

Toamna a intrat încet-încet în drepturi, iar asta se vede și în bucătărie. Domină mirosul de legume proaspete, preparate calde și aburinde la cuptor sau murături…  Bineînțeles că fiecare anotimp aduce cu sine schimbări în regimul alimentar și în bucătărie, dar toamna vine cu o nostalgie dulce și ne duce cu gândul la mâncărurile calde […]

Citește

Despre paste, cu dragoste

Pe site-ul LaProvincia avem o sumedenie de rețete, care mai de care mai gustoase, iar printre ele și o colecție de paste cu pui. Aceste rețete sunt tocmai bune când ai nevoie de inspirație pentru o cină rapidă și aromată. O mică istorie delicioasă Pastele ne duc cu gândul la Italia: scutere rapide pe străduțe […]

Citește

Câte calorii are carnea de pui?

Ce sunt caloriile? În termeni nutriționali, caloria este o unitate de măsură care indică energia utilizată de corpul uman în comparație cu alte surse de energie. Pe ambalajele produselor de la magazin regăsim termenul de Kcal sau calorii mari deoarece cantitatea implicată în procesul metabolic este mai mare. Astfel, kilocaloria conține 1000 de calorii.  Numărul […]

Citește

Scăpați de astenie și răceală cu ajutorul cărnii de pui

Toamna aduce o bogăție de culori și gusturi, însă în același timp vine cu variații de temperatură, vânt rece și un aer uscat. Toate aceste schimbări ne slăbesc organismul și ne fac să devenim predispuși la răceli sau stări depresive.  Nutriționiștii ne recomandă să consumăm din plin carne slabă, fructe și legume de sezon pentru […]

Citește

Cele mai amuzante informații despre carnea de pui

Știi acele fotografii de pe internet în care oamenii râd în timp ce mănâncă? Nu ne asumăm responsabilitatea pentru cele apărute deja, însă de acum încolo este posibil ca cei care râd în poze să fie veseli pentru că au citit acest articol. Carnea de pui probabil că este cel mai popular ingredient non vegetarian […]

Citește

Este bună grăsimea din alimente sau nu?

Acum câțiva ani circula informația conform căreia nu este indicat să consumăm grasimi, sub nicio formă. Peste tot se auzea că tot ce e gras, e nociv. Aproape că ne apucam să curățăm fiecare bucată de carne de piele și de grăsime ca să respectăm un regim alimentar sănătos. Produsele lactate cu un procent cât […]

Citește

Cum să economiseşti bani când cumperi mâncare

Fiecare dintre noi are momente când își face o evaluare financiară și ajunge la concluzia că, lunar, o mare parte din buget se duce pe mâncare. Avem multe motive pentru care cheltuim mai mult decât planificăm, dar, la un moment dat, ne întrebăm dacă sumele care nu sunt în plan ajung și la capitolul hrană. […]

Citește

Ce este BMI-ul şi cu ce te ajută dacă îl ştii

Dacă ai răsfoit o revistă de nutriţie, până acum probabil că ai auzit de BMI sau indicele de masă corporală. Poate că ai avut şi formula de calcul, ai aflat care este şi… cam atât. Care ar fi utilitatea lui? Vom afla astăzi. Să începem cu o definiţie. BMI = Body Mass Index sau IMC […]

Citește

Ce vin alegi în funcție de mâncarea de pui

Când vine vorba de alegerea vinului întâlnim deseori două tipuri de persoane: cei care se bazează pe preț și nu aleg neapărat vinul care le reprezintă alegerea culinară și cei care încearcă să asocieze cât mai corect gustul vinului cu preparatul pe care urmează să-l mănânce. În general, vinul trebuie să nuanțeze gusturile ce se […]

Citește

5 tehnici sănătoase de gătit carnea de pui

Chiar dacă avem la dispoziţie numeroase metode prin care putem găti, recurgem deseori doar la câteva dintre ele. Din necunoaştere sau din obişnuinţă, de cele mai multe ori gătim prin maxim 3 metode. Deschiderea către noi tehnici aduce mai multe satisfacţii, numărând lărgirea repertoriului de reţete, un mod captivant şi interesant de a-ţi surprinde familia […]

Citește

4 preparate cu carne de pui pe care le poate face un student la cămin

Ca student, probabil că nu ai atât de multe opțiuni atunci când vine vorba de gătit, mai ales dacă stai la cămin. Resursele sunt limitate, bugetul este limitat, la fel și ustensilele. De cele mai multe ori vei alege să prepari ceva „la rece” sau să apelezi la alimente semi-preparate din comerț. 1. Șnițel de […]

Citește

Astrele gastronomice: ce preparat cu pui mănânci în funcție de zodie

Până acum, știm despre zodii că ne reflectă trăsături ale personalității, bazate pe fenomene astrologice. Noi, însă, ne încredem în fenomenele gastronomice. Dacă zodiile ne pot spune ce tip de temperament avem sau ce muzică ni se potrivește, astrele gastronomice ne spun ce mâncare cu pui merge cel mai bine pentru fiecare nativ în parte. […]

Citește

Totul despre mâncarea halal, deliciul gastronomiei arabe

Probabil că ai întâlnit prin călătorii o măcelărie halal, restaurante de gen sau rețete cu specific arab. Dar știi ce este mâncarea halal?  Astăzi facem o călătorie în bucătăria arabă și descoperim secretele mâncărurilor de tip halal, atât de cerute în unele rețete! Ce este mâncarea halal? Halal înseamnă, în religia musulmană, ”tot ce este […]

Citește

5 preparate cu pui pentru când ești răcit

Când ești răcit, aproape orice activitate pe care vrei să o faci pare mai dificilă. Îți simți corpul obosit, deshidratat și unde să mai pui și disconfortul nasului înfundat sau pe cel al tusei. Poate printre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când ești răcit sunt alimentația și odihna.  […]

Citește

5 țări în care carnea de pui este vedetă

Unde putem mânca cel mai bun pui? Dacă te-ai întrebat vreodată unde poți mânca cel mai bun pui, răspunsul este puțin probabil să fie unul clar. Bucătăriile lumii s-au dezvoltat considerabil, aducând fiecare câte o influență națională specifică în gastronomie. Nu ne îndoim când spunem că puiul este una dintre tipurile de carne de pui […]

Citește

De ce să folosești stock de pui de casă. Făcut în casă!

Ce este stock-ul de pui? Stock-ul de pui sau supa bază de pui este folosită în multe rețete și reprezintă una dintre ingredientele elementare ale multor mâncăruri pe bază de carne, tocănițe sau mâncare de legume. Nefiind văzută pe rafturi decât sub formă de conservă sau cubulețe, dar cu o cantitate uriașă de sare și […]

Citește

Despre brânzeturi, pentru gurmanzi

Ne cerem scuze față de cei cu intoleranță la lactoză – mai jos avem un articol absolut delicios pentru iubitorii de brânză. Brânzeturile fac parte din grupa alimentelor de bază. Se obțin prin închegarea laptelui și trec în zona gourmet ajutate de bacterii, plante sau mirodenii.  În unele țări crearea rețetelor pentru brânzeturi a devenit […]

Citește

5 condimente care merg excelent cu carnea de pui

Condimentele au fost mereu utilizate pentru a da gust mâncărurilor și pentru proprietățile lor care îmbunătățesc sănătatea. De asemenea, este cercetat clinic că, datorită numărului mare de antioxidanți, acestea contribuie la prevenirea cancerului, a bolii Alzheimer, a bolilor cardiovasculare și menține fermitatea și elasticitatea pielii.   Carnea de pui este unul dintre tipurile de carne care, […]

Citește

Diversificarea și meniul bebelușilor pe timp de vară

Bebelușul tău a început diversificarea?  Atunci când vorbim despre nutriție, vara este anotimpul posibilităților. Apar o varietate de fructe și legume. În sfârșit putem să spunem adio mâncării grase, borcanelor și produselor congelate. Dacă ești cu adevărat norocos, diversificarea copilului tău o să înceapă vara. OMS (Organizația Mondială a Sănătății) recomandă începerea diversificării la 6 […]

Citește

Party la grătar

A mai rămas o lună de vară! Încă putem să profităm de vremea frumoasă, înainte să ne cuibărim înapoi prin case și pe sub umbrele.  O petrecere în aer liber este mereu o idee bună. Indiferent de locația pe care o alegi, a venit momentul să aprinzi grătarul, să dai drumul la muzică și să […]

Citește

Idei de garnituri ușoare pentru grătar

Abia aștepți să mergi la grătar și să te bucuri de timpul petrecut cu cei apropiați, gustul proaspăt al mâncării și de natura din jur. Ai făcut cumpărăturile, știi ce fripturi vor ocupa grătarul. Dar stai! Ce garnituri vei pune lângă carne? Îți sărim în ajutor cu 5 idei la îndemână, pe care le prepari […]

Citește

Cum poți cultiva acasă ierburile pentru mâncărurile cu pui

Îți place gustul aromat al mâncărurilor cu ierburi și mixuri de condimente. Știi că, fără ele, mâncarea ar fi fost altfel. Dar știi și că, odată ce ai încercat oricare dintre aceste ierburi în forma lor naturală, proaspătă, nu mai există drum de întoarcere. Înțelegem de ce preferi o frunză de busuioc proaspăt în schimbul […]

Citește

Cum să ai o siluetă de vară de invidiat mâncând carne de pui

Sezonul de vară bate la ușă, iar planurile de vacanță sunt deja făcute. Tocmai te pregătești de weekend-urile petrecute în natură, la grătar sau picnic, la piscină sau ștrand. Probabil că vrei și să știi ce poți face ca să ai o siluetă de vară de invidiat, chiar și pe ultima sută de metri. Vara […]

Citește

La grătar cu gașca de prieteni. Roluri și veselie

Grătarul cu prietenii este activitatea pe care o aștepți și planifici cu mult înainte de începerea sezonului. Tu și prietenii tăi sunteți cei care plănuiți, stabiliți detalii și abia așteptați acea zi de weekend însorită, în care să vă urcați în mașini și să porniți către acel colț de natură care, pentru o zi, este […]

Citește

Cum să protejăm natura când mergem la grătar

Grătarul este activitatea preferată a multora, pe timp de primăvară, vară și toamnă. În zilele însorite, alegem să ”fugim” către o pădure, malul unui lac sau un alt loc amenajat pentru grătar. Locul în care facem grătarul este cel pe care îl ”împărțim” cu cei care vin după noi și ne bucurăm de felul în […]

Citește

7 lucruri de care să ții cont când ai copii și cauți un loc de grătar

Grătarul în familie este întotdeauna diferit față de ce știai după nașterea primului copil. Chiar dacă ai mai mulți copii și ai idee la ce poți să te aștepți, prezența unui bebeluș poate face dificilă alegerea locului ideal pentru grătar.  Dacă te întrebi cum să alegi cel mai bun loc de grătar pentru o familie […]

Citește

Ce iei cu tine la grătar. Listă ustensile și alte nevoi

La așa zile însorite, cum să nu te gândești deja la un grătar apetisant în natură, în miros de frunze și adieri ușoare de vânt? Te gândești deja când va fi primul weekend în care poți să fugi la locul preferat de grătar, nu-i așa? Înainte să pleci, te reținem puțin. Pentru că este unul […]

Citește

Ce ne facem cu alergia la carnea de pui?

Știm deja cât de sănătoasă este carnea de pui pentru organism și cum funcționează ca o bună sursă de proteine. Are un gust plăcut, se pregătește rapid, este slabă în calorii și bogată în proteine. O poți integra ușor în multe meniuri. Dacă nu ai alergie la carnea de pui. Dacă alergia la penele găinilor […]

Citește

Activități în aer liber: Ce faci după grătar?

Dacă am face un top cu cele mai interesante activități de grătar, probabil că părinții ar nominaliza masa luată în natură, iar cei mici ar vorbi despre joaca de după. Indiferent de opțiuni, la final toată lumea ar fi fericită că s-a bucurat de o zi petrecută în aer liber. Deși suntem de acord cu […]

Citește

Ce faci cu mâncarea rămasă de la grătar? 10 idei cu gust

Ai cumpărat din nou prea multă mâncare și te-ai întors cu ea de la grătar? Nu îți face griji, se întâmplă des și în cazul multor pasionați de ieșirile în natură. Totuși, odată ce ajungi acasă, mâncarea rămasă de la grătar devine o problemă de care ar trebui să te ocupi cât de curând. Parcă […]

Citește

Cele mai frumoase locuri pentru grătarul în familie

Vrei să pleci la un grătar, dar unde? Probabil că deja ai fost de mai multe ori în locurile pe care le știi și ai nevoie de peisaje noi. Dar dacă ai o familie cu copii de vârste mici, situația se schimbă. Noile locuri pentru timp în aer liber trebuie să fie sigure pentru cei […]

Citește

Cele mai gustoase mixuri dintre salată și pui

Primăvara este perioada în care mâncarea capătă și mai mult gust, culoare, prospețime. Este momentul când renunți la murături și sosuri consistente, în favoarea mâncărurilor ușoare, slabe în calorii și proaspete. Acum începem să preparăm din nou salate proaspete și să le integrăm în cât mai multe meniuri.  De multe ori vrem să ne bucurăm […]

Citește

Poți mânca pui în timpul sarcinii?

Viitoarele mămici au un sistem imunitar mai scăzut decât înainte de sarcină și sunt supuse unei presiuni mai mari. Așa că, în mod natural, încep să pună la îndoială alimentele pe care le pot consuma și încep să se întrebe cât mai este valabil din ce știau până atunci. Astăzi răspundem la o întrebare des […]

Citește

Cu ce se “mănâncă” bucătăria gourmet

Cine nu și-a dorit să mănânce, măcar o dată, un preparat gourmet și să înțeleagă de ce anumite mâncăruri poartă acest nume? Bucătăria gourmet reprezintă zona de top a mâncărurilor și gătitului, acolo unde întâlnești preparate care par imposibil de pregătit acasă, fără studii și experiență de câțiva ani în gastronomie. Pornind de la presupunerea […]

Citește

Cum face un bebeluș cunoștință cu carnea de pui

Bebelușii sunt fascinanți, mai ales când descoperă diferite feluri de mâncare. Gustul este unul dintre modurile prin care cei mici explorează lumea din jur. Iar gustul mâncării este, cu siguranță, interesant. Teoria spune că cei mici pot începe să mănânce hrană solidă în jurul vârstei de șase luni. Pentru o lună, bebelușii descoperă piure-urile din […]

Citește

Cum depozitezi carnea de pui în siguranță

Pare atât de simplu să depozitezi și să gătești carne de pui. Și este, mai ales dacă ne gândim cât de ușor și rapid se gătește o bucată de piept de pui sau o pulpă în tigaie. Totul este bine până aici. Înainte, însă, am parcurs pașii necesari ca să ne asigurăm că puiul a […]

Citește

Recomandări pentru un grătar delicios cu pui

Vine sezonul timpului petrecut în aer liber și, bineînțeles, al grătarelor. Mulți dintre noi abia așteaptă acele zile călduroase de primăvară și vară, ca să se bucure de un picnic pregătit pe grătar și de o salată proaspătă și sănătoasă. Bucățile de carne abia luate de pe grătar au un miros îmbietor. Gustul pe care […]

Citește

Idei pentru călătorie: Recomandări și meniuri cu carne de pui

Drumurile cu mașina sunt pe cât de distractive, pe atât de obositoare. Chiar dacă pleci cu familia și/sau prietenii, momentele-cheie ale călătoriei sunt aceleași – pauzele de dezmorțire și cele pe care le iei când ți se face foame. Din copilărie știi că șnițelul este cel mai bun pachețel pe care îl poți avea atunci […]

Citește

Cum să transformi un sos imperfect într-o delicatesă

Plănuieşti întotdeauna o cină gustoasă, acompaniată de un sos perfect, bogat în arome şi gusturi. Nu întotdeauna planul şi rezultatul coincid. Aşa că uneori, ai nevoie de nişte trucuri prin care poţi reechilibra sosurile care ies altfel decât le-ai gândit. Aplicând trucurile corecte, poţi reechilibra un sos care are un gust prea sărat, înţepător, picant […]

Citește

Cum să foloseşti cuptorul cu microunde pentru carnea de pui

Cuptorul cu microunde este un subiect atât de discutat încât oamenii preferă fie să îl utilizeze cu fiecare ocazie, fie să îl evite. Siguranţa cărnii de pui pregătite la cuptorul cu microunde depinde, în multe cazuri, de bacteriile la care a fost expusă înainte de pregătire, cum a fost gătită şi cum a fost utilizat […]

Citește

Cum să pregăteşti carne de pui cu puţine calorii

Caloriile sunt cele care determină dacă luăm în greutate sau slăbim, pe baza mâncărurilor pe care le consumăm, dar şi a cantităţilor. Ar trebui ca numărul lor să fie raportat la obiectivele fiecăruia. Însă, după acest plan urmează o întrebare comună şi, uneori, problematică: ce poţi mânca astfel încât să nu îţi fie foame, dar […]

Citește

Cine ar fi crezut că scorțișoara se înțelege cu puiul?

Poate că ai inspirație și vrei să gătești pui după o rețetă proprie, pe care o inventezi pe măsură ce gătești. Sau poate că îți dorești să știi care e rolul condimentelor în aromele de pui. Condimentele și verdețurile (uscate sau proaspete) fie scot în evidență aroma cărnii, fie vin ca să îi completeze gustul. […]

Citește

Idei de mâncăruri cu pui pentru pacheţelul celor mici

Copiii de grădiniţă sau şcoală au nevoi specifice. Una dintre ele este prânzul, pe care trebuie să îl pregăteşti în fiecare zi. El trebuie să fie gustos, sănătos şi, mai ales, practic. Cel mic nu va dori să meargă la şcoală cu o casoletă plină de mâncare cu sos, ci ar prefera oricând un sandviş. […]

Citește

Cu ce să combini proteinele din carnea de pui

Carnea de pui gătită este un aliment gustos, care îţi oferă energie şi o senzaţie de saţietate ce durează mai mult faţă de legume. De ce? Pentru că se încadrează în categoria proteinelor. Ce sunt proteinele Nutrienţi care însumează cel mai complex grup de substanţe care menţin funcţionalitatea muşchilor şi a organelor interne la nivel […]

rulada de pui pe masa Citește

De ce să serveşti preparate din pui de Revelion

Masa pe care o serveşti invitaţilor la petrecerea de Revelion este unul dintre elementele principale ale serii. Dar invitaţii tăi au nevoie de energie în continuare şi de mâncăruri gustoase, ce pot fi savurate cu uşurinţă. Iată de ce poate fi o idee de succes să le oferi invitaților preparate din pui. Nu elimina efectul […]

familie la masa Citește

Cum îi surprinzi pe cei invitaţi la masă

Organizezi fie o masă pentru cei apropiaţi, fie acel moment al petrecerii de Revelion când tuturor li se face foame şi vor să deguste din deliciile pregătite de tine. Multe mese de acest gen se concentrează în jurul gustului mâncărurilor puse în farfurii. Cum poţi să faci, însă, ca să îi surprinzi pe cei invitaţi […]

masa de craciun Citește

Cum faci masa de Sărbători să arate spectaculos

Cele mai însemnate evenimente ale iernii sunt masa din zilele de după Crăciun, cea pentru invitații la petrecerea de Revelion sau orice altă masă din zilele de vacanță, atunci când toată familia este adunată. Pentru că te ocupi de organizare, probabil că te întrebi cum să faci masa de Sărbători să arate spectaculos. Prânzul sau […]

01-2 Citește

Cum să gătești responsabil de Sărbători

Fiecare Crăciun și Revelion înseamnă o provocare nu doar pentru gospodine și bucătari, ci și pentru meseni. Cu fiecare an, parcă, îți dorești mese mai ușoare, mai sănătoase, mai puțin generoase în calorii. Iată cum să gătești responsabil de Sărbători, ca să te poți bucura de mesele momentului fără consecințe. 5 moduri prin care să […]

Cover - LaProvincia Blog Citește

7 idei de mâncăruri cu pui pentru Sărbători delicioase și ușoare

Vin Sărbătorile, vin Sărbătorile…Probabil că știi deja refrenul și îl fredonezi în gând, în timp ce privești ninsoarea pe geam. Apoi, îți amintești că va trebui să gătești și poate că vrei să le oferi celor dragi mese ușoare de Crăciun, care nu se văd apoi pe cântar. Îți prezentăm câteva idei de mâncăruri cu […]

pui si legume in lazi din lemn Citește

Pui cu legume verzi: De ce și cum să le amesteci

O farfurie în care sunt așezate o porție de carne de pui cu legume verzi arată întotdeauna ca un spectacol culinar. Culoare și amestecul de mirosuri deja îți crează așteptări, în materie de gust. Așa gândesc o parte dintre cei care preferă mâncărurile ușoare și bogate nutrițional. Ceilalți se așteaptă ca acel festin culinar să […]

pui intreg in tigaie Citește

Graba strică rețeta: De ce nu trebuie să gătești pe fugă

Carnea de pui nu are nevoie de o zi întreagă ca să fie pregătită și gustoasă. Totuși, sunt momente când ai poftă de o rețetă și, totuși, ai o oră sau două la dispoziție să o faci să capete ingrediente, culoare și gust. Tot atunci observi că singurul pachet de carne disponibil este cel din […]

3 tipuri de mancare de pui pe masa Citește

Gătim pui cu os sau fără os? Aceasta este întrebarea!

Puiul se naște cu oase și piele. Așadar, de ce ar trebui să ne întrebăm dacă este mai sigur, mai rapid, mai ușor să gătim pui cu os sau fără os? Tocmai pentru că nimeni nu și-ar dori o salată cu ciocănele întregi sau supe cu fâșii din carne de gâturi, fără măduvă și oase. […]

pui, ingrediente si cronometru pe masa Citește

Când e gata puiul pe care l-ai preparat?

Există trei scenarii care pot deveni realitate, atunci când gătești pui. Primul dintre ele este cel în care mâncarea e gata atunci când ai nevoie de ea, puiul este gustos, iar cei de la masă încântați. Celelalte două sunt motivele pentru care ar trebui să știi exact când e gata puiul pe care l-ai preparat. […]

Citește

Cum să tai un pui întreg preparat

Puiul gătit arată delicios, atunci când îl scoți din cuptor. Și gustul va fi delicios, atunci când musafirii nerăbdători decid să treacă peste bucățile de carne și oase, tăiate inegal. Nu te naști știind deja cum să tai un pui întreg preparat, însă poți învăța. De ce ai nevoie Un cuțit bine ascuțit; Tocător de […]

Citește

Metoda corectă: Cum se fierbe carnea de pui

Există două tipuri de oameni. Cei care fierb pui ocazional, pentru că gustul mâncării poate să aibă de suferit și cei care au descoperit avantajele sale. Odată ce descoperi cum se fierbe carnea de pui și cinele tale se vor schimba. Carnea fiartă devine mai suculentă, moale și tocmai bună pentru viitoarele tale idei culinare. […]

Citește

7 fructe pe care le poți găti cu carne de pui

Nu trebuie să preferi doar mâncăruri tropicale ca să încerci câteva dintre fructele care schimbă total gustul unei mâncări bazate pe carnea de pui. Sosurile în care le incluzi o să devină mai bogate, fără să împrumute prea mult din gustul fructelor. Carnea de pui e suculentă, la fel ca și cele mai multe dintre […]

Citește

Chiar există beneficii ale ficăţeilor de pui?

Ficăţeii înseamnă acea mâncare delicioasă, cu o textură bogată şi un gust care te face să îţi doreşti să termini farfuria. Tot ficăţeii sunt cei care se gătesc dificil şi îţi murdăresc aragazul dacă alegi să îi prepari prin varianta rapidă şi uşoară (dar şi nesănătoasă). Există beneficii ale ficăţeilor de pui pe care nu […]

Citește

De ce e supa de pui atât de populară?

Dacă ne luăm după tot ce vedem în jur, există supă de pui pentru răceală şi pentru suflet. Unora ne aduce aminte de gustul din copilărie, în timp ce altora ne bucură gusturile atunci când iese conform planurilor. Dar, până la urmă, este o supă de pui. De ce a câştigat trofeul popularităţii, în faţa […]

Citește

5 mituri şi 5 adevăruri despre carnea de pui

Carnea de pui i se potriveşte oricărui moment al zilei, atunci când ştii cum să îl pregăteşti. Este sănătoasă, dacă te concentrezi pe un aranjament armonios între mâncare, garnitură şi/sau salată. Cu cât îţi cunoşti opţiunile culinare mai bine, cu atât te poţi juca mai mult cu ele. Îţi prezentăm cele mai comune mituri şi […]

Citește

Idei pentru a doua zi: Ce poţi face cu un pui întreg?

Puiul întreg pare să fie alegerea ideală pentru o seară în care îţi doreşti un meniu uşor de peparat, depozitat şi asortat – cu salate, garnituri, rodii sau orice alte fructe îţi doreşti. Dar ce faci cu puiul atunci când ai mâncat deja din el şi rămâne aproape întreg? Ce se alege de puiul făcut […]

Citește

De ce și cum să marinăm puiul?

Uneori, pui bine gătit nu face cât un pui bine gătit şi marinat înainte. E uşor să îţi imaginezi că un pui păstrat în nişte amestecuri bine gândite de condimente ar avea un gust mai bogat decât unul aruncat direct în tigaie. Puiul marinat e uşor de preparat, gătit şi gustat. Trebuie doar să vedem […]

Citește

5 motive pentru care să mănânci pui vara

Ce să mai mănânci vara, atunci când orice nu e cel puţin rece e prea departe de mâncarea pe care ţi-o doreşti? Dacă iarna nu ai parte de suficiente fructe şi legume de sezon, atunci vara o jumătate din ideile tale de gătit devin nefezabile, nepotrivite, neatrăgătoare. Poţi să mănânci pui vara, dar cum şi […]

Citește

Cum gătim corect pieptul de pui?

Pieptul de pui este ca acea carte a lui Irving Stone, o agonie şi un extaz. Nutriţioniştii, cei care îşi doresc să trăiască sănătos, dar şi cei care doresc să îşi ajusteze greutatea îl preferă. În acelaşi timp, mulţi dintre ei şi ceilalţi care preferă carnea albă se confruntă cu o dilemă gustativă. Cum se […]

Citește

Beneficii ale cărnii de pui pentru sănătatea ta

Carnea de pui este albă, uşoară şi versatilă. De fapt, este atât de adaptabilă încât o poţi folosi în supe sau ciorbe, mâncăruri uscate ori cu sos, salate sau chiar preparate desert. În timp ce unii o aleg pentru gust, alţii preferă să descopere beneficii ale cărnii de pui pentru siluetă și sănătate. Dacă am […]

Citește

Cum s-a dezvoltat plăcerea noastră pentru carnea de pui

Cu siguranţă, mulţi am răspunde aici că din copilărie, atunci când găinile şi cocoşii din grădina bunicii se transformau în arome şi gusturi. Carnea de pui a apărut în România în urmă cu peste 50 de decenii. Însă, găinile şi cocoşii sunt păsări de fermă ce s-au împrăştiat pe tot globul, în principal, datorită ouălor. […]

Citește

Ce nu te învaţă cărţile de reţete

Este uşor să găteşti pui. Este chiar cel mai versatil tip de carne cu care o să te întâlneşti vreodată. Prepararea durează puţin, mai ales în tigaie. Ştii că eşti pe drumul bun atunci când s-a albit carnea. Mai ştii şi că, dacă s-a rumenit, e gata. Pare simplu. Doar că există nişte secrete pe […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.