De ce și cum să marinăm puiul?
Citește

Uneori, pui bine gătit nu face cât un pui bine gătit şi marinat înainte. E uşor să îţi imaginezi că un pui păstrat în nişte amestecuri bine gândite de condimente ar avea un gust mai bogat decât unul aruncat direct în tigaie. Puiul marinat e uşor de preparat, gătit şi gustat. Trebuie doar să vedem […]

Citește

5 motive pentru care să mănânci pui vara

Ce să mai mănânci vara, atunci când orice nu e cel puţin rece e prea departe de mâncarea pe care ţi-o doreşti? Dacă iarna nu ai parte de suficiente fructe şi legume de sezon, atunci vara o jumătate din ideile tale de gătit devin nefezabile, nepotrivite, neatrăgătoare. Poţi să mănânci pui vara, dar cum şi […]

Citește

Cum gătim corect pieptul de pui?

Pieptul de pui este ca acea carte a lui Irving Stone, o agonie şi un extaz. Nutriţioniştii, cei care îşi doresc să trăiască sănătos, dar şi cei care doresc să îşi ajusteze greutatea îl preferă. În acelaşi timp, mulţi dintre ei şi ceilalţi care preferă carnea albă se confruntă cu o dilemă gustativă. Cum se […]

Citește

Beneficii ale cărnii de pui pentru sănătatea ta

Carnea de pui este albă, uşoară şi versatilă. De fapt, este atât de adaptabilă încât o poţi folosi în supe sau ciorbe, mâncăruri uscate ori cu sos, salate sau chiar preparate desert. În timp ce unii o aleg pentru gust, alţii preferă să descopere beneficii ale cărnii de pui pentru siluetă și sănătate. Dacă am […]

Citește

Cum s-a dezvoltat plăcerea noastră pentru carnea de pui

Cu siguranţă, mulţi am răspunde aici că din copilărie, atunci când găinile şi cocoşii din grădina bunicii se transformau în arome şi gusturi. Carnea de pui a apărut în România în urmă cu peste 50 de decenii. Însă, găinile şi cocoşii sunt păsări de fermă ce s-au împrăştiat pe tot globul, în principal, datorită ouălor. […]

Citește

Ce nu te învaţă cărţile de reţete

Este uşor să găteşti pui. Este chiar cel mai versatil tip de carne cu care o să te întâlneşti vreodată. Prepararea durează puţin, mai ales în tigaie. Ştii că eşti pe drumul bun atunci când s-a albit carnea. Mai ştii şi că, dacă s-a rumenit, e gata. Pare simplu. Doar că există nişte secrete pe […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.