Șnițel de pui pufos

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
50 min.

Ingrediente rețeta Șnițel de pui pufos

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 bucată piept de pui LaProvincia
  • 3 ouă
  • 4 linguri de pesmet
  • 3 linguri de apă
  • ½ lingură de făină
  • ulei
  • sare
  • piper

Șnițel de pui gras și pufos

Primăvara este anotimpul când mulți dintre noi avem chef să mâncăm un șnițel de pui pufos, lângă o salată proaspătă. Ce-ar fi să prepari acasă un astfel de preparat în mai puțin de o oră?

Detalii mod de preparare rețetă Șnițel de pui pufos

Mod de preparare șnițel pufos

  1. Taie 1 bucată de piept de pui LaProvincia în felii.
  2. Pune feliile în folie alimentară și bate-le cu un ciocănel de bucătărie pe fiecare parte. Lasă puiul la odihnit.
  3. Bate 3 ouă crude într-un castron și adaugă puțină sare și piper. Bate-le până capătă consistență de spumă.  
  4. Completează cu 3 linguri de apă, 4 linguri de pesmet și  ½ lingură de făină. Amestecă în continuare.
  5. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Acoperă un vas termorezistent cu foaie de copt și unge foaia cu puțin ulei sau unt.
  6. Dă șnițelele prin amestecul cu ou și lasă totul la cuptor pentru 40 de minute. Verifică din când în când.
  7. Pregătește masa cu accesoriile preferate și cheamă-i pe toți!

Ponturi de bucătar pentru șnițel de pui pufos

  • Șnițelul de pui pufos poate ieși și dintr-o altă combinație de acțiuni – dacă renunți la bătutul cărnii și înlocuiești pesmetul cu fulgi de porumb dați prin blender. Rezultatul? Crocant la exterior, pufos la interior.
  • Pentru rezultate și mai pufoase, unele gospodine recomandă folosirea apei minerale, în locul celei plate.
  • Această rețetă este o alternativă la metoda clasică de pregătire a șnițelelor (pesmet – amestec de ou – pesmet), care face ca viitoarea crustă să se răspândească uniform pe suprafața cărnii.
  • Printre garniturile potrivite cu această rețetă se numără și amestecul de legume, piureul, cartofii prăjiți sau salata de murături.
  • Dacă alegi să pregătești șnițelele pe aragaz, adică pe foc, îți recomandăm să folosești o flacără mare, ca să nu lași carnea prea mult timp în baia de grăsime. Pieptul de pui se prepară rapid, așa că poți profita de timpul scurt necesar.
  • Pentru un plus de gust, poți lăsa șnițelele la marinat pentru 2 ore într-un amestec format din sare, smântână, boia de ardei dulce și usturoi.
  • Dacă ai posibilitatea, lasă amestecul de ou la frigider pentru 10-15 minute. Cu cât va fi mai rece, cu atât șnițelul va ieși mai pufos.

Șnițel de pui pufos, bun acasă și în deplasare

Cine nu își amintește de vacanțele în care pornea cu pachețel de drum ce consta în sandvișuri cu șnițele? Preparatul preferat al celor care plecau la mare sau la munte poate fi pregătit oricând vrei să te bucuri de gustul pufos al cărnii cu crustă.

Urmează pașii din rețetă, pregătește șnițele de pui grase și pufoase și cheamă-i pe toți la masă. Vor fi încântați de meniu.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.