Slide

Ardei umpluți cu pui

Dificultate
Medie
Timp de preparare
120 min.

Ingrediente Ardei umpluți cu pui

Ardei umpluți cu spaimă

Când ai mâncat ultima oară ardei umpluți? Dar ardei umpluți cu carne de pui și spaimă? Pregătește-le celor mici un meniu special de Ha-Ha-Halloween!

Detalii mod de preparare rețetă Ardei umpluți cu pui

Mod de preparare a ardeilor umpluți cu pui

  1. Curăță 8 ardei grași portocalii de semințe, cotor și nervurile din interior. Spală-i și lasă-i la scurs cu deschizătura în jos. Oprește partea cu codița ardeiului – o vei folosi mai târziu. 
  2. Pune într-un castron 500 g de carne tocată de pui LaProvincia, împreună cu 1 ceapă tocată, 30 g orez, ¾ linguriță boia de ardei dulce, ⅔ linguriță de suc de roșii, ⅓ legătură de pătrunjel tocat și ⅓ legătură de mărar tocat
  3. Condimentează cu sare și piper și completează cu 1 gălbenuș de ou
  4. Amestecă totul cu mâna, până când gustul mixului este omogen.
  5. Pune pe foc o oală cu 1,3 litri de apă și las-o să dea în clocot.
  6. Umple fiecare ardei gras cu compoziția din carne și orez aproximativ trei sferturi și pune-i capacul format cu codița. 
  7. Aranjează ardeii în rând, cu deschizătura în sus, într-o altă oală.
  8. Toarnă apa clocotită ușor deasupra ardeilor, cât să-i acopere.
  9. Adaugă 2 frunze de dafin și lasă totul la fiert. 
  10. Când apa dă iar în clocot, adaugă 75 ml de bulion
  11. Lasă totul la fiert pentru 1 oră și 20-25 de minute. 
  12. După ce ardeii s-au răcit, decupează formele de ochi, nas și gură cu un cuțit bine ascuțit.

Ponturi de bucătar pentru ardei umpluți cu pui

  • Nu umple ardeii complet, deoarece orezul se umflă la fierbere. Astfel, îi vei proteja și îi vei păstra intacți pe durata gătirii.
  • Dacă vrei ca ardeii să fie mai colorați, „capacul” poate fi format dintr-o felie de roșie. 
  • Dacă ți se pare că ardeii nu stau fixați în oală, poți pune deasupra o farfurie groasă. 
  • Poți consuma ardeii cu sos de smântână sau un alt sos pe care îl poți prepara separat. 
  • Ardeii umpluți se pot pregăti și în cuptor, într-un vas termorezistent și cu timpii ajustați – verifică preparatul o dată la 30 minute. 
  • Deși este un proces mai delicat, alege să tai formele ardeilor la final și nu la început. Dacă preferi, totuși, să le tai la început, atunci alege dimensiuni mai mici decât cele plănuite inițial, ca să nu se verse compoziția.

Ardei umpluți cu pui și spaimă, buni de ți se zbârlește pielea

Te-ai fi gândit să pregătești ardei umpluți cu pui (și spaimă) pentru acest Halloween? Probabil că nu. Am ales să îți prezentăm această rețetă ca să te poți bucura de un meniu complet pentru cei mici, care include atât finger food, cât și mâncăruri de tip felul 2.

Pregătește ardei umpluți cu pui și spaimă și observă încântarea de pe fețele copiilor atunci când le pui mâncarea în farfurii.

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x