2 Header Comunicat

Finalizarea implementării proiectului „Creșterea eficienței energetice la AVICARVIL SRL prin utilizarea echipamentelor de cogenerare”

Societatea AVICARVIL S.R.L. cu sediul în Sat Frânceşti, Comuna Frânceşti, Nr. 1, Judet Vâlcea, a implementat în perioada 01.10.2020 – 28.06.2024 proiectul “Creșterea eficienței energetice la AVICARVIL SRL prin utilizarea echipamentelor de cogenerare”, SMIS 2014+ 148387, în baza contractului de finanțare încheiat cu MINISTERUL INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Obiectivul proiectului a fost creșterea eficienței energetice la nivelul activității abatorului AVICARVIL S.R.L. din localitatea Târgu Jiu, jud. Gorj, respectiv creşterea economiilor în consumul de energie primară si implicit reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin instalarea unei noi capacităţi de cogenerare de înaltă eficienţă.

Obiectivele specifice ale proiectului au vizat:

Solutia tehnică a constat în montarea unei instalații de cogenerare noi, de înalta eficință, ce are o putere de maximum 0,896 MW – input gaz metan, din care 0,260 MW electric si minim 0,513 MW termic – output util din centrala de cogenerare. Centrala asigura producerea simultană de energie electrică pentru asigurarea parțială a consumului electroenergetic (autoconsum), respectiv pentru producerea apei calde necesara proceselor tehnologice din abator. În centrala de cogenerare, prin evacuarea aerului fierbinte de la turbina pe gaz metan în schimbatorul de caldura(aer/apa), se produce o parte din apa caldă necesară proceselor tehnologice si se obține în plus o cantitate însemnata de electricitate, consumată in totalitate in instalațiile proprii, reducand consumul de energie primară din rețea.

Vezi articolul complet pe Agerpres

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase