Aripioare de pui la cuptor

Dificultate
Mică
Timp de preparare
45 min.

Ingrediente rețeta Aripioare de pui la cuptor

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 pachet aripioare de pui LaProvincia
  • 6 căţei usturoi
  • ⅔ lingură ghimbir
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 4 frunze busuioc proaspăt
  • ⅔ lingură oregano
  • 150 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

Aripioare de pui la cuptor cu atitudine

Aripioarele înseamnă mai mult decât materii prime pentru câteva feluri de mâncare. Ele înseamnă posibilităţi dulci sau picante, crocante sau suculente. Le pregăteşti, le scoţi pe masă, apoi petrecerea poate începe.

Detalii mod de preparare rețetă Aripioare de pui la cuptor

Mod de preparare aripioare de pui la cuptor

  1. Toacă 6 căţei de usturoi şi amestecă apoi cu 50 ml ulei de măsline, ⅔ lingură ghimbir, ⅔ lingură oregano, 1 linguriţă boia de ardei dulce, sare şi piper.
  2. Curăţă aripioarele dintr-un pachet de aripioare de pui LaProvincia.
  3. Distribuie amestecul de ulei şi condimente peste aripioare şi lasă-le la marinat timp de 30 minute – 2 ore.
  4. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade celsius. În acest timp, unge o tavă termorezistentă cu ulei de măsline şi pune aripioarele în tavă, una lângă cealaltă.
  5. Lasă aripioarele în cuptor, la foc mediu, pentru 30 minute.
  6. După 15 minute, întoarce aripioarele, ca să obţii o crustă uniformă. Presară 4 frunze busuioc proaspăt tăiate mărunt peste aripioare pentru un plus de aromă.
  7. Alătură garnitura preferată, cheamă-i la masă pe cei dragi și bucurați-vă împreună de o masă delicioasă!

Ponturi de bucătar pentru aripioare de pui la cuptor

  • Reţeta de aripioare de pui la cuptor este versatilă, aşa că poţi lăsa aripioarele la marinat în mai multe tipuri de amestecuri. Aripioarele sunt scoase în evidenţă de marinade simple, cu iaurt sau chiar amestecuri intens aromate.    
  • Poţi servi aripioarele cu salată verde sau cartofi prăjiţi. Dacă vrei să construieşti un meniu mai complex, poţi aşeza aripioarele în tavă pe pat de morcovi tăiaţi rotund şi felii de cartofi.
  • Vrei ca meniul să fie picant? Înlocuieşte boiaua de ardei dulce cu una de ardei iute şi observă efectele gustului delicios şi înţepător.
  • Poţi “îmbrăca” aripioarele într-o crustă generoasă dacă le treci prin fulgi de porumb zdrobiţi cu sucitorul înainte să le aşezi în tavă.
  • Nu uita că ghimbirul este mai aromat dacă îl răzuieşti decât dacă îl tai bucăţele.
  • Dacă ai uitat să tai vârfurile necomestibile ale aripioarelor, le poţi tăia în farfurie sau lăsa la latitudinea mesenilor.
  • Poţi mări timpul de preparare, dacă vrei o crustă crocantă. Însă, va trebui să adaugi ceapă, care se va carameliza şi va înmuia aripioarele, ca să eviţi uscarea cărnii.
  • Pentru o reţetă variată, poţi glazura aripioarele cu un amestec de o lingură de unt, o lingură de miere, o linguriţă de muştar şi una de sos din soia.

Aripioare de pui la cuptor, bune în orice seară

Ai poftă de aripioare de pui la cuptor? Dacă răspunsul tău este “da” sau “oricând”, atunci poţi salva această reţetă pentru serile când vrei să găteşti ceva pe gustul tău.

Aripioarele sunt uşor de făcut, nu necesită supraveghere şi dispar de pe masă în câteva minute. Poţi invita chiar şi prieteni la masă deoarece urmează să prepari o mâncare populară, delicioasă, pe care toată lumea de la masă o va savura.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.