Slide

Aripioare picante la cuptor

Dificultate
Medie
Timp de preparare
100 min.

3.00 / 5

Ingrediente Aripioare picante la cuptor

Aripioare picante la cuptor

Un deliciu crocant, condimentat și bun de savurat direct din mână, când se mai răcește puțin. Probabil că ai mai gustat aripioare de pui în oraș sau la altcineva la masă și ți-a plăcut, așa că trebuie să știi că nu este deloc greu să le prepari acasă la tine.

Detalii mod de preparare rețetă Aripioare picante la cuptor

Mod de preparare aripioare picante la cuptor

  1. Spală, curăță și taie pe din două 1,2 kg aripi de pui LaProvincia. 
  2. Șterge aripioarele cu un șervețel absorbant pentru a elimina excesul de apă și pune-le într-un bol.
  3. Amestecă separat 1 linguriță cu vârf de sare, 1 linguriță de paprika dulce, ½  linguriță de pudră de ghimbir, ½ linguriță de fulgi de chili, ¼  linguriță de nucșoară, ½ linguriță de piper negru măcinat.
  4. Pune 2 linguri de ulei de măsline peste aripioarele de pui, amestecă bine, apoi pune amestecul de condimente uscate și amestecă din nou, până ce toate aripioarele sunt acoperite într-un strat colorat. Acoperă bolul și lasă-l la temperatura camerei pentru 15 minute.
  5. Pune într-o crăticioară 1 lingură de ulei de măsline, 2 linguri de miere de albine, 2 lingurițe de muștar Dijon, 2 linguri de oțet balsamic și 1 cățel mare de usturoi ras sau pisat. Amestecă bine și pune crăticioara pe foc până dă într-un clocot, amestecând continuu și apoi oprește focul.
  6. Încinge cuptorul la 200°C și tapetează cu hârtie de copt tava pentru cuptor.
  7. Așază aripioarele de pui în tavă fără să le înghesui și bagă tava la cuptor pentru 50 de minute. După ce trec primele 25 de minute, întoarce aripioarele în tavă.
  8. Aplică cu ajutorul unei pensule glazura preparată într-un strat generos pe ambele părți ale aripioarelor și mai lasă-le în cuptor pentru 10 minute.
  9. Poftă bună!

Ponturi de bucătar pentru aripioare de pui picante

  • Poți ajusta cantitatea de chilli folosită în funcție de preferințele tale.
  • Dacă nu îți place unul dintre condimente, îl poți scoate din rețetă sau îl poți înlocui cu ceva ce îți place.
  • Poți folosi 2 cm de ghimbir proaspăt răzuit pentru un gust mai intens.
  • Poți folosi mai mult usturoi, iar mierea poate fi înlocuită de sirop de arțar.
  • Pentru a evita fumul în cuptor, în ultima etapă a rețetei poți așeza aripioarele pe grill-ul de la cuptor, așezând o tavă tapetată dedesubt.
  • Dacă nu utilizezi tot amestecul pentru glazură din prima încercare, poți repeta procesul, dar reducând cu 5 minute timpul de coacere.

Aripioare picante de pui, lipicioase și gustoase

Preparatul este un răsfăț de care ai nevoie din când în când și îl poți savura singur, alături de familie sau prieteni. Cantitatea de chilli folosită poate fi ajustată de tine în funcție de preferințele tale, la fel și textura mai mult sau mai puțin crocantă – lipicioasă. Poți servi aripioarele picante cu salată sau cu garnitura ta preferată. Mult spor și poftă bună!

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x