Borș de pui

Dificultate
Mică
Timp de preparare
75 min.

Ingrediente rețeta Borș de pui

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 500 g spate de pui LaProvincia
  • 500 g aripioare de pui LaProvincia
  • 300 g pipote și inimi de pui LaProvincia
  • 4 morcovi
  • ½ țelină medie
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 ceapă
  • 3 căni borș
  • 1 legătură pătrunjel
  • ¼ legătură leuștean
  • sare

Borș de pui făcut acritură

Mai acru decât supa de pui, mai memorabil decât ciorba - borșul de pui este delicatesa gastronomiei tradiționale românești. Este ușor de făcut, dar și mai ușor de mâncat.

Detalii mod de preparare rețetă Borș de pui

Mod de preparare borș de pui

  1. Curăță 500 g aripioare de pui LaProvincia și pune-le într-o oală de 5 litri, aproape plină cu apă rece.
  2. Adaugă în oală 500 g spate de pui LaProvincia și 300 g pipote și inimi de pui LaProvincia.
  3. Pune oala pe aragaz la foc mic și adaugă 2 lingurițe cu vârf de sare.
  4. Lasă totul să fiarbă și elimină spuma care se formează.
  5. Curăță și taie în cubulețe 4 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 rădăcină de păstârnac și ½ țelină medie. Adaugă-le în oală după 20 minute în care carnea a fiert.
  6. Curăță 1 ceapă și adaug-o întreagă în oală. Fierbe ciorba pentru încă 20 de minute.
  7. Separat, fierbe 3 căni de borș într-o oală mică până dă în clocot. Strecoară borșul și adaugă-l în oala de ciorbă, treptat, pentru un minut.
  8. Lasă borșul de pui la fiert pentru încă 5 minute. Apoi, scoate ceapa cu o lingură.
  9. Taie și adaugă conținutul a 1 legătură de pătrunjel și ¼ legătură de leuștean proaspete imediat ce ai stins focul.
  10. Lasă borșul de pui la răcit.

Ponturi de bucătar pentru borș de pui

  • Rețeta de borș de pui se poate adapta opțiunilor pe care le ai în frigider. Astfel, poți înlocui unul dintre tacâmuri cu gâturi sau pulpe de pui. Vei avea nevoie, însă, ce cel puțin două tipuri de carne pentru un gust bogt și o cantitate suficientă de pui.
  • Dacă vrei să te bucuri de un borș de pui cu smântână, poți adăuga smântâna ca în rețeta de supă de pui a la grec – amesteci cu o cantitate de ciorbă caldă și răstorni amestecul.
  • Acesta este un borș de pui țărănesc care se recomandă a fi servit fierbinte, lângă un ardei iute.
  • Pentru ca borșul să aibă o consistență mai bogată, poți completa cu zdrențe de ou (ouă crude bătute cu puțină sare), pe care le adaugi ușor cu câteva minute înainte să oprești focul.
  • Dacă îți dorești și mai multe legume, poți să completezi cu ardei roșu și fasole galbenă.
  • Dacă vrei ca ciorba să arate și mai apetisant și să fie ușor de consumat, poți desprinde carnea de pe oase, după ce stingi focul.
  • Borșul are nevoie să aibă aceeași temperatură cu ciorba spinări și organe de pui, ca să își distribuie gustul.  
  • Dacă vrei să gătești un borș de pui moldovenesc, va trebui să călești legumele înainte de a le pune în oală și să completezi lista cu gulie, dovlecei și conopidă.
  • Rețeta de borș de pui ardelenesc conține și ulei, suc de roșii, cartofi, mazăre, tarhon și frunze de varză față de cea de mai sus.

Borș de pui, bun pe orice vreme

Deși este delicios servit fierbinte, borșul de pui poate fi consumat în orice anotimp. Rețeta este simplă și delicioasă, mai ales dacă ai la îndemână un borș natural.

Probabil că ai mâncat deja borș de pui atunci la bunici și abia aștepți să te bucuri din nou de gust. Eliberează-ți puțin peste o oră, fă câteva cumpărături și bucură-te de rezultat!

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.