Mode de preparare burger de pui
Bucura-te de un preparat savuros cu un burger de pui
- Dezosează cu atenţie şi toacă 2 copănele de pui LaProvincia și toacă şi 1 căţel de usturoi.
- Amestecă carnea tocată cu sare, piper şi ½ linguriţă de cimbru într-un bol.
- Unge-ţi palmele cu ulei şi împarte carnea de pui tocată în două chiftele egale şi plate.
- Prăjeşte chiftelele într-o tigaie antiaderentă câte 4-5 minute pe fiecare parte.
- După ce chiftelele sunt gata, taie 2 chifle pe orizontală şi lasă-le un minut în tigaie, ca să se înmoaie.
- Unge jumătatea inferioară a fiecărei chifle cu sos iute sau dulce (după preferinţe).
- Pune câte o frunză de salată verde, apoi întinde încă o linguriţă de sos.
- Pune chifteaua pe frunza de salată şi decorează jumătăţile de burger cu ceapă verde şi roşii feliate.
- Finalizează burgerul de pui acoperindu-l cu cea de-a doua chiflă.
- Servește cu o garnitură sau un sos.
Ponturi de bucătar pentru burger de pui
- Vrei să mănânci un cheeseburger în loc de “chicken burger”? Adaugă câte o felie de brânză Cheddar deasupra fiecărei chiftele de pui. Separă-le pe cele două cu o felie de salată verde, ca să nu amesteci gusturile de la preparare.
- Carnea îşi va lăsa sos, aşa că vei avea nevoie de o farfurie pentru servire.
- O garnitură potrivită pentru un astfel de burger, însă bogată în calorii este o porţie de cartofi prăjiţi sau făcuţi în cuptor în stil wedges.
- Pentru un plus de gust, poţi face chiftelele de pui pe grătar.
- Acest burger de casă poate fi condimentat şi cu verdeţuri de primăvară, brânză tofu şi multe altele.
- Sosurile pot fi făcute în casă, ketchup-uri, dezvoltate pe bază de iaurt sau chiar din soia. Selecţia lor ţine de preferinţele tale.
- Poţi folosi şi piept de pui în preparat, însă îţi recomandăm copănelele pentru gustul distinct. Un burger delicios poate conţine şi chifle din spate de pui.
- Chiftelele de pui pot fi făcute pe reţeta clasică, ce conţine aluat de pâine, ceapă şi usturoi. Gustul burgerului va fi cu atât mai bogat.
- Un burger de pui are aproximativ 300 de calorii, astfel că îl poţi consuma în locul unei mese.
- Chiflele de pâine pot fi cu susan sau fără, cumpărate sau făcute în casă. Important este să fie moi. Dimensiunea va fi criteriul principal de alegere, deoarece dictează mărimea burgerului.
- Poţi înlocui sau adăuga ingrediente după bunul plac, atâta timp cât burgerul nu va deveni dificil de mâncat.
Burger de pui, bun și bogat în gusturi
Deşi este o mâncare de tip fast food, burgerul de pui natural poate fi savurat cu orice ocazie – la petreceri, în wekend-uri, chiar şi într-o seară în care vrei să vezi un film.
Vei învăţa rapid reţeta şi, probabil, vei prefera să prepari burgeri de pui în casă, în loc să îi cumperi de la fast food. Prezintă-le celor dragi bugerii de pui şi vei primi felicitări şi recomandări.