Chiftele de pui la cuptor

Dificultate
Mică
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente rețeta Chiftele de pui la cuptor

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 pachet de piept de pui LaProvincia
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă medie
  • 3 căței de usturoi
  • 1 felie de pâine
  • 1 cană lapte
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 1 lingură pesmet
  • 1 ou
  • ¼ lingură busuioc
  • ¼ lingură cimbru
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Chiftele dolofane de pui la cuptor

Ai poftă de chiftele de pui la cuptor? Într-o oră ai pe masă un amestec delicios și colorat de carne de pui, morcovi, usturoi și verdețuri. Le poți face pentru o petrecere sau dacă vrei să mănânci ceva ușor și, totuși consistent într-o seară.

Detalii mod de preparare rețetă Chiftele de pui la cuptor

Mod de preparare chiftele de pui la cuptor

  1. Înmoaie 1 felie de pâine în lapte și las-o deoparte.
  2. Taie mărunt 1 ceapă medie și curăță 3 căței de usturoi.
  3. Dă pe răzătoare 1 morcov și 1 dovlecel.
  4. Taie fâșii 1 piept de pui LaProvincia și dă-l prin mașina de tocat sau robot.
  5. Toacă 1 legătură de pătrunjel și 1 legătură de mărar.
  6. Pune legumele și puiul într-un bol și amestecă-le cu pătrunjelul, mărarul, 1 lingură de pesmet, 1 ou bătut, ¼ lingură de busuioc, ¼ lingură de cimbru, 3 linguri de ulei, sare și piper.
  7. Preîncălzește cuptorul.
  8. Amestecă bine ingredientele din bol. Formează bile ovale sau rotunde din compoziția obținută, după cum îți dorești.
  9. Pune hârtie de copt într-o tavă de cuptor și adaugă chiftelele.
  10. Lasă mâncarea în cuptor pentru 40-45 minute.
  11. Scoate chiftelele din cuptor, lasă-le la răcit pentru 10 minute. Apoi, adună pe toată lumea la masă.

Ponturi de bucătar pentru chiftele de pui la cuptor

  • Înainte să modelezi chiftelele, udă-ți mâinile cu apă rece. Astfel, acestea nu se vor lipi de palme pe durata procesului. Este posibil să trebuiască să îți umezești mâinile de mai multe ori, dacă vrei să faci o cantitate mare de chiftele.
  • Temperatura optimă a cuptorului pentru această rețetă este de 175-180 grade (flacără medie).
  • Pe măsură ce vei pregăti această rețetă de mai multe ori, vei observa că poți să te joci cu ingredientele. Poți adăuga ingrediente precum țelină, dovlecel, ardei gras, cartofi și nu numai.
  • Garniturile care scot în evidență gustul chiftelelor sunt murăturile, salata de varză acră, piureul de legume și salata de crudități.
  • Dacă vrei ca chiftelele să fie gustoase, cumpără piept de pui și toacă-l acasă – evită să cumperi carnea gata tocată.
  • Printre condimentele populare pentru chiftelele de pui sunt curry-ul, ghimbirul și cimbrul.
  • Dacă vrei ca aspectul chiftelelor să fie diferit, le poți da și prin semințe de susan.

Chiftele de pui la cuptor, bune la orice masă

Chiar dacă vrei să iei cina în familie sau mergi în vizită, chiftelele de pui sunt acele mâncăruri pe care le poți oferi tuturor, indiferent de vârstă sau preferințe culinare.
Sunt ușor de preparat și, la finalul mesei, și mai ușor de lăudat. Chiftelele de pui sunt ușor de digerat și recomandate chiar și în regimurile de slăbit. Poftă bună la chiftele de pui la cuptor!

 

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.