Chiftele de pui marinate în sos de roșii

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente rețeta Chiftele de pui marinate în sos de roșii

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 700 g carne tocată de pui LaProvincia (piept, pulpe sau amestec)
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 500 ml sos de roșii
  • 2 legături de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 1 morcov
  • ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper

Chiftele de pui marinate în sos de roșii

O rețetă clasică, nelipsită din meniul celor care apreciază gustul preparatelor românești. Chiftelele de pui marinate în sos de roșii sunt foarte gustoase, aromate și tocmai bune de mâncat cu pâine proaspătă de casă.

Detalii mod de preparare rețetă Chiftele de pui marinate în sos de roșii

Mod de preparare a chiftelelor de pui marinate în sos de roșii

  1. Pregătește ingredientele și aranjează-le pe fiecare separat. Toacă 2 cepe solzișori, zdrobește 4 căței de usturoi, toacă 1 legătură de mărar și 1 legătură de pătrunjel și rade fin 1 morcov.
  2. Într-un castron încăpător amestecă 700 g carne tocată de pui LaProvincia cu jumătate din ceapa tocată, usturoiul zdrobit, mărarul, pătrunjelul, morcovul și 1 ou.
  3. Condimentează cu sare, piper și cimbru. Amestecă în continuare până când se combină toate ingredientele.
  4. Din aluatul obținut formează chiftele micuțe și pune-le într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt.
  5. Unge chiftelele cu ulei, folosind o pensulă și pune tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius.
  6. Lasă chiftelele în cuptor timp de 30-45 minute sau până când se rumenesc. Întoarce chiftelele de pui pe cealaltă parte la jumătatea timpului de gătire.
  7. Cât timp se rumenesc chiftelele, pregătește sosul de roșii. Într-o cratiță pune la călit ceapa rămasă. 
  8. Adaugă peste ceapă 500 ml sos de roșii. Condimentează cu puțină sare și piper. 
  9. Când sosul începe să fiarbă, adaugă chiftelele și lasă totul pe foc timp de 15 minute.
  10. Toacă încă 1 legătură de pătrunjel și pune deasupra sosului,după ce ai închis focul.
  11. Chiftelele marinate în sos de roșii sunt gata! Poftă bună!

Ponturi de bucătar pentru chiftele de pui marinate în sos roșu

  • Dacă vrei să prăjești chiftele, adaugă o felie de pâine înmuiată în apă în compoziție și dă-le prin făină înainte să le pui în tigaie. Te asigurăm totuși că sunt delicioase gătite la cuptor.  
  • Timpul de gătire la cuptor variază în funcție de mărimea chiftelelor. Cu cât le faci mai mici, cu atât se vor coace mai repede.

Chiftele de pui marinate în sos de roșii, bune ca în copilărie 

Rețeta de chiftele de pui marinate în sos de roșii se prepară ușor, iar rezultatul este delicios, aromat, bun de servit cu salată și pâine. Toți membrii familiei se vor bucura de gust, de la mic la mare, iar cei nostalgici își vor aminti cu drag de vacanțele petrecute la bunici în vremurile în care mâncarea avea gust de fericire.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli