pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Chifteluțe de pui Kiev

Dificultate
MICA
Timp de preparare
60 min.

5.00 / 5

Ingrediente Chifteluțe de pui Kiev

Chifteluțe de pui Kiev

Sunt crocante, rotunjoare și se pot servi calde sau reci. Chifteluțele de pui Kiev pot reprezenta un fel principal alături de garnitură la alegere sau pot fi servite ca aperitiv la evenimente speciale. Preparatul este aromat, gustos și poate străluci de unul singur ori în diferite combinații.

Detalii mod de preparare rețetă Chifteluțe de pui Kiev

Mod de preparare chifteluțe de pui Kiev

Gătește un preparat delicios și apetisant, cu un pui  Kiev.

  1. Spală bine 1 kg piept de pui LaProvincia și dă-l prin mașina de tocat prin sita mare.
  2. Peste carnea tocată, adaugă 1 linguriță de sare și ½ linguriță piper măcinat. Omogenizează bine și formează bile de dimensiuni medii.
  3. Rade într-un bol 200 g cașcaval și adaugă 1 legătură mică de pătrunjel verde tocat, 2 gălbenușuri de ou, 3 căței de usturoi dați prin răzătoarea mică, 50 g de unt la temperatura camerei. Amestecă bine compoziția și formează biluțe mici.
  4. Presează ușor biluțele de carne în mijloc și așază acolo câte o biluță de cașcaval. Acoperă compoziția de cașcaval cu cea de carne până rezultă o chifteluță rotundă.
  5. Dă chifteluțele pe rând prin 200 g făină, 3-4 ouă bătute și prin 150 g pesmet.
  6. Prăjește-le în baie de ulei și scoate-le pe hârtie absorbantă.

Ponturi de bucătar pentru chifteluțe de pui Kiev

  • Chifteluțele pot avea o aromă mai intensă dacă adaugi și alte condimente în compoziția cu carne de pui. Poți adăuga boia de ardei dulce sau iute, oregano sau alte condimente pe care le preferi.
  • Poți folosi mărar în loc de pătrunjel.
  • Pentru o rețetă mai sănătoasă, scoate untul din umplutură.
  • Îi poți oferi preparatului o notă specială dacă folosești un alt tip de brânză. Emmentaler sau brânza de capră sunt două opțiuni bune.
  • Dacă vrei să eviți baia de ulei poți face chifteluțele de pui Kiev și la cuptor. Așază o foaie de copt în tava pentru cuptor, pune chifteluțele și lasă-le la 180 de grade Celsius 25-30 de minute sau până devin rumene.
  • Poți servi acest preparat ca fel principal cu garnitură de cartofi prăjiți, cartofi natur, legume la grătar, piure de cartofi, orez, etc.
  • Chifteluțele de pui Kiev pot fi servite și la aperitiv. Dacă le faci de dimensiuni mai mici poți pregăti frigărui din chifteluțe, roșii cherry, legume, mozzarella, etc.

Chifteluțe de pui Kiev, rotunjoare și crocante

Preparatele de acest fel sunt primele care dispar de pe masă pentru că sunt mici și extrem de gustoase. Nu este deloc dificil să faci acest preparat din pui și durează maxim 60 de minute.

Pentru sărbătorile de iarnă, care ne bat la ușă, poți pregăti această rețetă și îți poți impresiona invitații ce vor trece pragul casei tale. Locul acestor chifteluțe de pui este pe platoul de aperitive, unde vor trage de timp până la felul principal.

Produsele LaProvincia
Ouă bio de la găini vegetariene 20 buc
Află mai multe
Ouă bio de la găini vegetariene 12 buc
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase