Mod de preparare: Ciocănele de pui, negre, cu sos de stridii
Gateste cel mai delicios si sofisticat preparat cu pui si sos de stridii.
- Amestecă ½ cană de sos de soia, 2 linguri sos de fasole neagră, 2 linguri de zahăr brun, 3 linguri de sos de stridii şi ½ linguriţă de colorant alimentar negru pastă.
- Separă 5 linguri de sos de restul.
- Curăţă 10 ciocănele de pui LaProvincia şi pune-le într-o pungă de plastic.
- Pune ciocănelele şi restul sosului într-o pungă şi agită totul.
- După ce preparatul s-a colorat, lasă-l la frigider pentru 2 ore. Agită punga regulat.
- Scoată carnea din pungă, curăţă sosul şi pune ciocănelele într-o tavă de cuptor, pe o hârtie de copt.
- Lasă totul în cuptor, la foc mare, pentru 20 de minute.
- După 10 minute, unge fiecare ciocănel cu cele 5 linguri de sos.
- Pregăteşte-te să îi sperii pe cei mici!
Ponturi de bucătar pentru ciocănele de pui negre
- Le poţi servi cu sos picant (pentru cei mari) sau sos dulce-acrişor (pentru cei mici).
- Ciocănelele pot fi preparate atât pentru copiii tăi, cât şi pentru cei care vin la “trick or treat”.
- Pregătirea acestei reţete este aproape o joacă, aşa că le poţi prepara împreună cu cei mici şi năzdrăvani.
- Poţi merge şi mai departe şi pregăti această reţetă cu mai multe tipuri de sos şi diverse culori, cum ar fi roşu, verde sau mov.
Ciocănele de pui negre, bune de speriat
Ciocănelele de pui pot fi mâncate cu mâna şi sunt ideale pe un platou de finger food pe care îl pregăteşti pentru copii. Ţi le recomandăm dacă faci o petrecere tematică, îi trimiţi pe cei mici „la colindat” sau pur şi simplu vrei să te bucuri de o seară magică şi înfricoşătoare.