Slide pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căruia
și fafuriei îi place!
Vezi toate produsele

Ciorbă de pui de țară cu salată verde

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
90 min.

3.00 / 5

Ingrediente Ciorbă de pui de țară cu salată verde

Ciorbă de pui cu salată verde

Un preparat plin de gust și vitamine, ciorba de pui cu salată verde se prepară ușor și te umple de energie. Este sățioasă, delicioasă și reprezintă un prânz bun în zilele călduroase. Îți recomandăm să o mănânci cu un ardei iute proaspăt.

Detalii mod de preparare rețetă Ciorbă de pui de țară cu salată verde

0 0 votes
Nota

Mod de preparare ciorbă de pui de țară cu salată verde

  1. Pune la fiert 1 kg de spate și aripi de pui de de țară LaProvincia și înlătură spuma când este nevoie.
  2. Toacă 2 cepe solzișori.
  3. Taie 1 morcov cuburi sau rondele, în funcție de preferințe.
  4. Toacă 1 ardei gras și 1 rădăcină de pătrunjel.
  5. Pune într-o tigaie 1 lingură de ulei și călește legumele tocate timp de 5-10 minute sau până când ceapa devine sticloasă.
  6. Pune legumele călite în cratița în care fierbe carnea. 
  7. Adaugă sare și piper după gust. 
  8. Lasă să fiarbă aproximativ 60 minute înainte să treci la pasul următor. 
  9. Spală bine 2 salate verzi, apoi separă frunzele.
  10. Pune apă într-o altă cratiță și după ce începe să fiarbă, opărește frunzele de salată. 
  11. Taie în fâșii frunzele de salată și pune-le în ciorbă. Mai lasă să fiarbă 10 minute.
  12. Prepară o omletă din 4 ouă. Bate bine ouăle, condimentează cu sare și piper și gătește în tigaie timp de 10 minute.
  13. Taie omleta în fâșii. Adaugă fâșiile în ciorbă. Stinge focul.
  14. Pune într-un castron încăpător 200 g smântână. 
  15. Toarnă un polonic de ciorbă peste smântână și amestecă imediat. Repetă acțiunea de aproximativ 5 ori sau până când compoziția de ciorbă cu smântână este aproape la fel de caldă ca ciorba din cratiță.
  16. Pune compoziția în cratiță peste restul ciorbei. 
  17. Ciorba de pui cu salată verde este gata. Poftă bună!

Ponturi de bucătar pentru ciorba de pui cu salată verde

  • Opțional, poți adăuga în ciorbă ceapă verde tocată cu 20 minute înainte să oprești focul.
  • Dacă nu vrei să călești legumele, le poți pune în ciorbă direct. Verifică dacă s-au gătit complet înainte de a adăuga salata. 
  • Dacă îți place gustul usturoiului, zdrobește 2 căței de usturoi și adaugă-i în ciorbă cu 10 minute înainte să oprești focul.
  • Poți să acrești ciorba cu zeamă de lămâie sau oțet.

Ciorbă de pui cu salată verde, bună când e prea cald afară 

Această ciorbă de pui de țară, cu salată verde trebuie încercată primăvara și vara, când tarabele sunt pline de legume proaspete. Este foarte bună când afară este atât de cald încât nu îți vine să mănânci nimic. Te va hidrata, iar gustul ei proaspăt te va binedispune.

Produsele LaProvincia
Pui crescut la sol
Mici de pui
Află mai multe
Pui de curte
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x