Clătite umplute cu piept de pui

Dificultate
Mică
Timp de preparare
40 min.

Ingrediente rețeta Clătite umplute cu piept de pui

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 300 g piept de pui LaProvincia
  • 3 ouă
  • 350 ml lapte
  • 200 g făină
  • 50 g unt topit
  • ½ linguriță de sare
  • 250 g smântână
  • 100 g porumb fiert
  • 2 ardei capia copti
  • 1 legătură pătrunjel
  • 6 felii de cașcaval
  • sare
  • piper

Clătite pline cu pui și personalitate

Când spui mic dejun îți vin în minte involuntar ouă și clătite. Dulce și sărat, ambele sunt tentante. Propunerea noastră de mic dejun care are la bază pieptul de pui LaProvincia o să te surprindă prin gustul și ușurința cu care se prepară.

Detalii mod de preparare rețetă Clătite umplute cu piept de pui

Mod de preparare a clătitelor umplute cu piept de pui

  1. Amestecă într-un bol 3 ouă, 350 ml de lapte, 200 g de făina, 50 g unt topit și un praf de sare.
  2. Coace clătitele într-o tigaie și scoate-le pe o farfurie. Acoperă farfuria cu un capac pentru a păstra clătitele moi.
  3. Așază 300 g de piept de pui LaProvincia într-o tigaie încinsă și sărează după gust. Când pieptul de pui este pătruns bine, scoate-l pe o farfurie sau pe un tocător de lemn.
  4. Toacă cubulețe 2 ardei capia copți, 1 legătură de pătrunjel și carnea de pui. Adaugă 150 g de smântână, 100 g de porumb, un praf de sare și omogenizează bine toate ingredientele.
  5. Pune câte o lingură de umplutură în fiecare clătită și împacheteaz-o în formă de pătrat.
  6. Pune hârtie de copt într-o tavă pentru cuptor și așază pătratele obținute.
  7. Pe fiecare clătită pune câte 1 lingură de smântână și câte 1 felie de cașcaval.
  8. Bagă tava la cuptor pentru 20 de minute la 180 grade Celsius.
  9. Savurează un mic dejun așa cum nu ai mai făcut-o până acum.

Ponturi de bucătar pentru clătite umplute cu piept de pui

  • Dacă ai alte preferințe sau există un ingredient pe care vrei să-l introduci în umplutura pentru clătite, nu ezita. Folosește-ți imaginația!
  • Poți folosi orice brânză care se topește ușor. Emmentaler sau Cheddar sunt variante bune.
  • Pentru un plus de consistență și gust poți folosi bacon. Pune bacon crocant în umplutură sau învelește toată clătita în bacon după ce ai urmat toți pașii rețetei.
  • Lângă clătite poți pune legume proaspete cum sunt roșiile, castraveții, ardeiul gras, etc. 
  • Un ou ochi moale, așezat deasupra clătitei o să completeze micul dejun.
  • Presară puțin pătrunjel la final. Poți folosi și mărar proaspăt.
  • Dacă nu vrei să bagi clătitele la cuptor, le poți pune în sandwich maker. Pentru a folosi sandwich maker-ul, pune smântâna și cașcavalul în interiorul clătitei.

Clătitele pline cu pui și personalitate

În mod normal oamenii asociază clătitele cu gustul dulce dar nu trebuie să devină un tipar. Propunerea noastră pune clătitele într-o altă lumină. Sunt clătite umplute, ușor sărate, gata să fie savurate la micul dejun sau chiar la pachet. 

Preparatul este consistent și te va alimenta cu energie pentru a-ți începe ziua așa cum trebuie. În plus, nu îți va lua mai mult de 40 de minute să pregătește acest mic dejun gustos și sățios.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international