Slide

Copănele de pui cu sos la grătar

Dificultate
Mică
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente Copănele de pui cu sos la grătar

Copănele de pui BBQ fără cusur, dar cu sos

Știm că la fiecare grătar mănânci și carne de pui. Tu știai că poți savura copănele de pui delicioase cu un sos și mai delicios, tocmai bun de lins pe degete? Rețeta este simplă și poți să o integrezi în obiceiurile gastronomice de weekend.

Detalii mod de preparare rețetă Copănele de pui cu sos la grătar

Mod de preparare copănele de pui cu sos la grătar

  1. Pune într-un bol ½ cană de sare, ½ cană de zahăr brun și 1 cană de apă fierbinte. Amestecă. Adaugă ½ cană de apă rece și amestecă până când sarea și zahărul sunt total dizolvate.
  2. Completează cu 8 copănele de pui LaProvincia, acoperă bolul și lasă totul la marinat în frigider pentru 4 ore.
  3. Între timp, toacă mărunt 3 căței de usturoi. Adaugă ¼ cană de oțet, 2 linguri de boia de ardei dulce, 1 lingură ulei de măsline și 1 lingură chili.
  4. Pune totul pe foc într-o cratiță și adaugă 1 cană suc de roșii. Lasă cratița pe foc pentru 15 minute. Amestecă ocazional.
  5. Lasă sosul de grătar la răcit pentru 15 minute. Scoate copănelele de pui din marinadă, clătește-le bine și usucă-le cu prosoape de hârtie.
  6. Pune copănelele pe grătar, acolo unde vor sta pentru 30 de minute. Întoarce-le odată la 5 minute.
  7. După ce au trecut 15 minute, întinde sosul pe suprafața fiecărui copănel odată la fiecare întoarcere.
  8. La 5 minute după ce pulpele sunt făcute, sosul este puțin lipicios, iar mirosul ispititor, servește-le cu prietenii!

Ponturi de bucătar pentru copănele de pui cu sos la grătar

  • Dacă vrei ca pulpele să aibă un gust mai picant, poți adăuga o linguriță de praf de ardei iute în sos sau poți înlocui boia dulce cu boia iute.
  • Este esențial să usuci copănelele cu prosopul de bucătărie, deoarece marinada din saramură va lăsa pulpele umede. Uscându-le, te asiguri că vor fi cât de crocante este posibil.
  • Cum altfel poți usca copănelele, dacă ai timp? Pune-le pe hârtie de copt, adaugă un prosop deasupra și lasă-le în frigider până când pielea este complet uscată.
  • Această rețetă este una versatilă și poate fi utilizată inclusiv pentru piept de pui, carne de porc sau pește. Însă, gusturile se vor completa cel mai bine atunci când aplici sosul pe copănele.
  • Îți recomandăm ca, după ce adaugi sosul, să muți carnea de pui cât mai înspre marginea grătarului.
  • Opțional, poți adăuga și puțin piper în sosul de grătar.

Copănele de pui cu sos la grătar, bune în natură

Rețeta de copănele de pui cu sos la grătar îmbogățește gustul preparatului tocmai bun de savurat în natură și scoate în evidență aspectul puțin afumat al acestuia.

Vrei să vezi cum te poți distra înainte de grătar? Pregătește sosul împreună cu cei dragi, iar fiecare va face o porție mai mică și personalizată a sosului. Apoi, întreceți-vă în gust!

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție