Crispy de pui

Dificultate
Mică
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente rețeta Crispy de pui

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 piept de pui LaProvincia
  • 3 ouă
  • 3 linguri de făină
  • 300 g fulgi de porumb
  • ulei
  • sare
  • piper

Crispy de pui îmbăiat în cereale

O rețetă de piept sau aripioare crispy de pui este întotdeauna binevenită la masa gospodarului. Mai exact, îți va fi la îndemână de fiecare dată când vrei să mănânci acasă un preparat ca în restaurante.

Detalii mod de preparare rețetă Crispy de pui

Mod de preparare crispy de pui

  1. Curăță 1 piept de pui LaProvincia de os și piele și taie carnea fâșii.
  2. Lasă carnea la marinat în rețeta de marinadă de pui la grătar.
  3. Bate 3 ouă până când amestecul are consistență de spumă. Condimentează cu sare și piper.
  4. Pune 300 grame de fulgi de porumb într-o pungă, sigileaz-o și zdrobește-i cu un făcăleț (sucitor).
  5. Dă fâșiile de carne prin făină, amestecul de ou și, la final, prin fulgii de porumb zdrobiți.
  6. Încinge o tigaie cu ulei și prăjește crispy-urile de pui până când se rumenesc. Acest proces durează 3-5 minute.
  7. Pregătește masa și bucură-te de mâncarea delicioasă. Poți să omiți tacâmurile – nu va observa nimeni lipsa lor. 🙂

Ponturi de bucătar pentru crispy de pui

  • Crispy strips se pot face atât din piept de pui, cât și din mușchiuleț sau aripioare. Rețeta nu se va schimba.
  • Dacă vrei ca crispy strips-urile să fie picante, poți înlocui boiaua de ardei dulce din marinadă cu boia de ardei iute sau chili.
  • Garniturile potrivite pentru crispy strips sunt sosul de usturoi (clasicul mudjei cu iaurt), salata proaspătă și colorată sau deja celebri cartofi prăjiți pai.
  • Atenție: Crispy strips trebuie să conțină bucățele lunguiețe de carne, aproximativ egale ca dimensiuni, care să nu fie prea subțiri. Cu cât carnea este mai subțire, cu atât se va usca mai repede și își va pierde din savoare. Alege bucăți cilindrice sau paralelipipedice.
  • Dacă vrei ca preparatul tău să aibă o culoare și mai intensă, poți lăsa puiul la marinat într-un amestec format dintr-o ceapă, 3 căței de usturoi și tot atâtea linguri de ulei, 1 lingură turmeric și zeama de la o jumătate de lămâie.
  • Marinada nu se spală de pe carne. Odată ce ai scos carnea, îndepărtează bucățile de sare și piper, apoi lasă totul la scurs.
  • Crusta poate fi subțire și crocantă sau groasă și rigidă – este decizia ta dacă alegi să treci carnea prin ou, făină și cereale o dată sau de ouă ori. În cel de-al doilea caz, deși crusta va fi mai tare, va proteja mai mult carnea.
  • Cum știi dacă ai pus o cantitate suficientă de ulei? Trebuie ca uleiul să acopere cel puțin echivalentul a două degete din suprafața tigăii.
  • Pentru o abordare diferită a preparatului, poți înlocui fulgii de porumb cu susan.

Crispy de pui, bun de mâncat cu poftă

Rețeta de piept crispy de pui poate fi pusă în aplicare de fiecare dată când aștepți musafiri, vrei să organizezi o seară cu prietenii sau, pur și simplu, ai ajuns acasă și vrei o cină ca-n filme – acele filme urbane, cu o acțiune realistă.

Nu ai nevoie de skill-uri avansate de bucătar chef ca să pregătești piept crispy de pui. Cu cât exersezi mai mult, cu atât te vei apropia – și vei depăși – rețetele fast food-urilor consacrate. Te invităm la cină!

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.