Mod de preparare drob de pui de țară cu ciuperci
- Spală și curăță 300 g de ficăței de pui LaProvincia. Pune-i într-un bol, toarnă 500 ml de lapte peste ei și lasă-i deoparte pentru 30 de minute.
- Șterge cu un șervețel absorbant 150 g de piept de pui de țară și taie-l cubulețe.
- Taie fâșii subțiri 100 g de slănină de porc.
- Curăță și toacă mărunt 1 legătură de ceapă verde, iar cele 100 g de ciuperci, taie-le cubulețe.
- Topește 50 g de unt într-o tigaie, adaugă ceapa verde și slănina și călește-le timp de 2 minute. Adaugă pieptul de pui cubulețe și lasă totul la foc mediu pentru 8-10 minute.
- Oprește focul și lasă tigaia să se răcorească puțin.
- Curăță și toacă mărunt 1 ceapă albă.
- Topește restul de 50 g de unt într-o cratiță și pune ceapa albă tocată în ea. Călește pentru 2-3 minute.
- Scurge bine ficățeii de pui din lapte, pune-i în cratiță și imediat adaugă și ciupercile tocate.
- Adaugă 50 ml de vin alb sec și sotează totul la foc mediu până ce ficățeii se rumenesc ușor, iar lichidul scade.
- Toacă 1 legătură de mărar verde și pune-o în cratiță. Amestecă, oprește focul și lasă conținutul să se răcească pentru 10 minute.
- Încinge cuptorul la 180°C.
- Scurge conținutul ambelor recipiente de sos și mărunțește totul la mașina de tocat.
- Pune 1 ou crud, 1 legătură de pătrunjel verde tocat, ¼ linguriță de piper și ½ linguriță de sare peste tocătură și omogenizează bine.
- Tapeteaza tava de drob cu 10 felii de bacon, întinde jumătate din compoziție, așază 2 ouă fierte și acoperă cu restul compoziției.
- Bagă tava în cuptorul încins pentru 35-40 de minute.
- Scoate tava și lasă drobul să se răcească de tot înainte de servire.
- Savurează cu poftă!
Ponturi de bucătar pentru drob de pui cu ciuperci
- Poți folosi și pulpe de pui pentru această rețetă.
- În loc de unt poți utiliza ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline.
- Nici pieptul și nici ficățeii de pui nu trebuie să se gătească complet pentru că vor sta și la cuptor.
- Dacă amestecul de carne tocată pare prea uscat, poți folosi câteva linguri din sosul rămas de la ficățeii de pui.
- Dacă vrei, poți exclude slăninuța de porc pentru un preparat mai puțin gras.
- Dacă ești fan al verdețurilor, folosește cât îți place ție. Poți pune 2 legături de ceapă verde sau mai mult mărar.
- Când scoți drobul din tavă, așază o farfurie deasupra tăvii și întoarce-o invers rapid. Feliile de bacon îmbracă perfect preparatul și au un efect vizual puternic.
Drob de pui cu ciuperci, gustos și ușor
Preparatul specific Sărbătorilor Pascale este de cele mai multe ori așteptat cu nerăbdare la masă pentru că are un gust inconfundabil. Există și cazuri în care cei mici sau chiar cei mari sunt reticenți față de drobul tradițional, iar pentru ei drobul de pui de țară cu ciuperci este o alegere ideală. Se prepară rapid și este absolut delicios!