Slide

Ficăței de pui cu ceapă și coniac

Dificultate
MICA
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente Ficăței de pui cu ceapă și coniac

Ficăței de pui cu ceapă și coniac

La masa de prânz sau la cină este nevoie de un preparat gustos, aromat și ușor de digerat. Ficățeii de pui cu ceapă și coniac sunt ușor de pregătit și se fac rapid rezultând un preparat sănătos și bogat în nutrienți. Acest fel de mâncare are o textură ușor cremoasă ce se combină cu dulceața cepei.

Detalii mod de preparare rețetă Ficăței de pui cu ceapă și coniac

Mod de preparare ficăței de pui cu ceapă și coniac

  1. Spală și curăță bine 500 g de ficăței de pui LaProvincia.
  2. Taie în două cei doi lobi și lasă-i la scurs câteva minute.
  3. Toacă 3 cepe mărunt.
  4. Pune o tigaie adâncă cu 2 linguri de ulei de măsline la încins. Adaugă ceapa tocată și presară puțină sare. Lasă ceapa la călit pentru 5 minute.
  5. Când ceapa a devenit traslucidă adaugă ficatul de pui și amestecă ușor. Pune un capac peste tigaie și lasă totul la foc mediu pentru 10 minute. Amestecă ușor o dată la 3-4 minute.
  6. Scoate capacul și mai lasă ficățeii la foc mediu pentru 4-5 minute. Când sosul a scăzut aproape de tot adaugă 50 ml coniac. 
  7. Mai lasă tigaia pe foc 3-4 minute să se evapore cognac-ul, apoi închide focul.
  8. Condimentează cu sare și piper după gust.
  9. Presară 1 legătură de pătrunjel tocată.

Ponturi de bucătar pentru ficăței de pui cu ceapă și coniac

  • Acoperă tigaia cu un capac, așa cum este specificat în rețetă, pentru a obține o textură cremoasă a ficățeilor.
  • Poți folosi 50 ml de vin alb sec în loc de coniac dacă îți dorești un preparat cu o aromă mai fresh.
  • Poți folosi orice verdeață preferi. Mărarul sau tarhonul vor completa la fel de bine preparatul.
  • Este important să presari puțină sare în procesul de călire al cepei pentru că vei evita arderea acesteia. Ceapa trebuie să se călească, nu să se usuce sau să se ardă.
  • Preparatul se poate servi cu diverse garnituri precum mămăligă, pâine proaspătă, cartofii natur, orezul simplu, piureul de cartofi, salată proaspătă în diverse combinații, etc.
  • În funcție de gusturile tale, te poți juca cu cantitățile ingredientelor. Pune mai multă ceapă dacă vrei să obții un gust mai dulceag.
  • Pentru un plus de aromă poți adăuga ierburi aromatice precum oregano.

Ficăței de pui cu ceapă și coniac plini de gust 

Un preparat de succes are un aspect plăcut și un gust delicios. Rețeta de ficățeii cu ceapă și coniac le are pe amândouă și mai mult decât atât este simplă și ușor de făcut. Cu doar 3 ingrediente poți pregăti un prânz copios pentru 3 persoane.

Poți spune că este un fel de mâncare simplu și plin de gust. Sosul ce rezultă din ceapa călită și din aroma coniac-ului este ca un magnet pentru pâinea proaspătă. Este în regulă, poți să mănânci cu mâna din când în când. Înmoaie pâinea în sos și poftă bună!

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x