Slide

Ficăței de pui în bacon la cuptor

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente Ficăței de pui în bacon la cuptor

Ficăței de pui înfășurați în bacon la cuptor

Ficăței de pui cremoși și fragezi înveliți drăgăstos de bacon crocant. Preparatul acesta trezește amintiri din copilărie pentru foarte mulți dintre noi. Rețeta este ușoară și rapidă, iar rezultatul este delicios și versatil. Serviți reci sau calzi, la micul dejun sau la prânz, cu sau fără garnitură sunt mereu bineveniți.

Detalii mod de preparare rețetă Ficăței de pui în bacon la cuptor

Mod de preparare a ficățeilor de pui înveliți în bacon

  1. Spală și curăță bine 500 g de ficăței de pui LaProvincia.
  2. Taie în două cei doi lobi și lasă-i la scurs câteva minute.
  3. Topește într-o tigaie 50 g de unt, adaugă 1 crenguță de rozmarin.
  4. Adaugă ficățeii și lasă-i 5 minute, până devin rumeni.
  5. Scoate ficățeii pe o farfurie când sunt gata.
  6. Pe un tocător din lemn, întinde câte o felie de bacon. Așază la un capăt o bucată de ficat, presară sare, piper și usturoi granulat și apoi rulează până la celălalt capăt.
  7. Fixează ruloul cu ajutorul unor scobitori.
  8. Așază rulourile obținute într-o tavă și bagă totul la cuptor pentru 20 de minute.

Ponturi de bucătar pentru ficăței de pui înveliți în bacon

  • Dacă îți dorești să obții niște rulouri mai crocante lasă-le cu 5 minute în plus la cuptor.
  • Pentru această rețetă poți folosi garnituri precum piureul de cartofi, cartofi natur, orez, legume la cuptor sau la grătar, salată proaspătă, mămăligă sau pâine proaspătă.
  • Poți servi acest preparat la micul dejun lângă omletă și legume proaspete dar și la prânz.
  • Pentru un plus de aromă, după ce scoți ficățeii din cuptor și îi așezi pe o farfurie, presară parmezan ras deasupra.
  • Dacă vrei să obții un gust mai puternic și mai intens adaugă 50 ml de vin alb sec atunci când rumenești ficățeii în tigaie.
  • Preparatul este ideal pentru pachetele de prânz celor dragi ție.

Ficăței de pui înveliți în bacon pentru cei mici și pentru cei mari

Ficățeii de pui în bacon sunt cunoscuți și apreciați pentru gustul și savoarea lor. Îi știi încă din copilărie, când te „păcăleau părinții” cu acest preparat doar ca să consumi și ficat. Acum, spre deosebire de acele vremuri, îi mănânci fiindcă îți plac foarte mult și pentru că le cunoști proprietățile benefice.

Ficatul de pui este o sursă bogată de nutrienți ce nu trebuie să lipsească de pe masa ta. Acest fel de mâncare își găsește loc pe masă la micul dejun, la prânz, drept gustare, pe un platou festiv și poate chiar la gustările vinovate nocturne, când cauți prin frigider.

Bacon-ul îi oferă ficatului de pui un gust și mai intens, iar combinația aceasta este atât de cunoscută și de longevivă încât putem spune că avem de-a face cu o poveste de dragoste clasică.

Rețeta este foarte ușor de făcut și nu durează mai mult de 30 de minute.

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x