Slide

Friptură de pui cu cartofi dulci și portocale

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
110 min.

Ingrediente Friptură de pui cu cartofi dulci și portocale

Friptură de pui cu cartofi dulci și portocale

Friptura de pui cu cartofi dulci și portocale este un preparat deosebit pentru zilele speciale. Crăciunul sau revelionul reprezintă ocazii bune să prepari această rețetă de sărbătoare și să impresionezi cu ajutorul combinației de ingrediente inedite.

Detalii mod de preparare rețetă Friptură de pui cu cartofi dulci și portocale

Mod de preparare friptură de pui cu cartofi dulci și portocale

  1. Spală și curăță bine 1 pui întreg LaProvincia.
  2. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  3. Amestecă într-un bol 3 linguri de unt de topit, 3 linguri ulei de măsline și 1 lingură de miere. Jumătate din amestec toarnă-l într-un vas pentru cuptor de dimensiunea puiului.
  4. Curăță, toacă în bucăți mari și amestecă 2 cartofi dulci, 1 ceapă mică, 6 felii din cele 8 de portocală, 1 linguriță de rozmarin proaspăt tocat, ½  linguriță coajă de portocale, proaspăt rasă, sare și piper.
  5. Pune legumele și mirodeniile amestecate în vasul pentru cuptor. Amestecă astfel încât să învelești totul cu sosul din vas. 
  6. Unge puiul pe exterior și pe interior cu sosul rămas în bol și apoi cu 1 linguriță de rozmarin tocat, ½  linguriță coajă de portocale, sare și piper.
  7. Așază puiul în vasul de cuptor și aranjează legumele în jurul puiului.
  8. Pune în interiorul puiului 2 felii de portocală, 2 lingurițe de rozmarin proaspăt tocat, 50 g de unt.
  9. Toarnă în vas 300 ml bere blondă și sucul de la 1 portocală.
  10. Bagă totul la cuptor și unge puiul cu sosul din tavă la fiecare 20 de minute. După o oră și jumătate puiul este gata.

Ponturi de bucătar pentru friptură de pui cu cartofi dulci și portocale

  • În același preparat se găsește și garnitura, care este aromată și plină de gust.
  • Lasă puiul să se odihnească pentru 15-20 de minute după ce îl scoți din cuptor.
  • Puiul va avea un gust intens și merge de minune cu un vin ușor, pentru carnea albă.
  • Dacă vrei să obții un pui crocant la exterior, amestecă suc de portocală, sare, ulei de măsline și puțină miere într-un bol mic și folosește amestecul pentru a unge puiul cand este în cuptor.
  • Pentru servirea la masă, nu scoate puiul din vas. Lasă totul așa cum este când îl scoți din cuptor.

Friptură de pui cu cartofi dulci și portocale pe masa de Crăciun

Această rețetă aduce gusturi noi și festive pentru masa de Crăciun. Friptura de pui cu cartofi dulci și portocale este un preparat diferit de mâncarea românească cu ajutorul căreia îți vei încânta gusturile și îți vei impresiona invitații.

Pregătește acest fel principal pentru masa de sărbători și fă un pas în afara zonei tale de comfort fiindcă nu vei regreta. Poftă bună!

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x