Slide

Friptură de pui cu miere și lămâie

Dificultate
MICA
Timp de preparare
75 min

Ingrediente Friptură de pui cu miere și lămâie

Pui bronzat pentru Crăciun

Vine Crăciunul! Tu te-ai pregătit? Nu este cu adevărat Crăciun fără invitați și masă mare pentru toată familia. LaProvincia îți vine în ajutor cu o rețetă de friptură de pui cu miere și lămâie care o să îi impresioneze pe toți.

Detalii mod de preparare rețetă Friptură de pui cu miere și lămâie

Mod de preparare a fripturii de pui cu miere și lămâie

    1. Spală bine puiul, crestează-l prin înțepături mici în mod uniform cu cuțitul, așază-l într-un bol și acoperă-l cu 1 litru de lapte. Lasă-l să stea 30 de minute.
    2. Amestecă într-un castron 8 linguri de miere și zeama celor 3 lămâi.
    3. În alt castron amestecă ½ linguriță boia dulce, ½ linguriță praf de usturoi, ½ linguriță cimbru, ½ linguriță sare, ½ linguriță piper alb.
    4. Preîncălzește cuptorul. Acoperă o tavă de cuptor cu foaie de copt și stropește-o cu 1 lingură de ulei de măsline. 
    5. Taie 4 căței de usturoi în bucăți mai mici astfel încât să poată fi introduse în crestăturile din pui.
    6. Scoate puiul din lapte și pune usturoiul în crestături, distribuindu-l uniform.
    7. Unge puiul pe exterior și pe interior cu ½ din amestecul de miere și zeamă de lămâie, apoi presară mixul de condimente.
    8. Pune puiul cu miere și lămâie în tavă și bagă-l în cuptorul preîncălzit la 220 grade Celsius pentru 60 de minute.
    9. Pe parcursul celor 60 de minute, verifică o dată la 15 minute și unge puiul cu miere și zeamă de lămâie atunci când se usucă sau consideri că este necesar.
    10. Păstrează 2 linguri de miere cu zeamă de lămâie pentru final. După ce scoți puiul din cuptor, oferă-i un luciu de invidiat cu ajutorul unei pensule.
    11. Așază vedeta în mijlocul mesei de Crăciun și savurează alături de cei dragi.

Ponturi de bucătar pentru friptură de pui cu miere și lămâie

  • Cum știi că puiul este gătit? Poți folosi un termometru pentru carne. Un pui gătit va avea peste 75 de grade Celsius la interior. Trebuie să introduci termometrul în zona aripilor, sub osul care le face legătura cu carcasa.
  • Pentru această rețetă îți recomandăm un sos cu iaurt grecesc slab și usturoi.
  • Preparatul se poate servi cu diverse garnituri precum cartofii natur, orezul, piureul de cartofi, salată proaspătă, etc.
  • În funcție de gusturile tale, te poți juca cu cantitățile ingredientelor. Pune mai multă miere dacă vrei să obții un gust mai dulce.
  • Pentru un plus de aromă, așază o crenguță de rozmarin sub pui și una deasupra. 
  • În ultimele 10 minute de coacere, pune în tavă câteva felii de mere. Se vor carameliza și vor completa gustul puiului.

Friptură de pui cu miere și lămâie, pentru un Crăciun altfel

Masa de Crăciun este, în mod tradițional, plină de bunătăți și invitați. Anul acesta îți poți surprinde familia și prietenii cu un pui cu miere și lămâie care strălucește pe masă. Cine poate să rămână indiferent în fața unui pui auriu și apetisant? 

Rețeta propusă de noi este una ușoară și sănătoasă. Pregătirea și gătirea puiului nu îți vor da bătăi de cap, iar tot procesul nu va dura mai mult de 75 de minute.

Ai libertatea de a improviza și de a face din acest fel de mâncare o semnătură personală!

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x