Slide

Mâncare de fasole verde cu pui

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente Mâncare de fasole verde cu pui

Mâncare de fasole verde cu pui

O mâncărică simplă, ieftină, hrănitoare și gustoasă. O poți prepara oricând, mai ales dacă păstrezi în congelator sau la borcan fasole verde. Se face rapid și este pe placul tuturor celor care îndrăgesc mâncarea tradițională.

Detalii mod de preparare rețetă Mâncare de fasole verde cu pui

Mod de preparare a păstăilor de fasole cu pui

  1. Taie 700 g de carne de pui în bucăți de câte o porție. Condimentează cu sare și piper.
  2. Pune într-o tigaie 2 linguri de ulei și 1 ceașcă de apă. Gătește carnea timp de 20 minute sau până când apa scade și carnea este rumenită.
  3. Cât timp se gătește carnea, opărește 4 roșii. Pune puțină apă la fiert și scufundă roșiile în apa clocotită timp de 3 secunde. 
  4. Curăță roșiile de coajă și taie-le în cubulețe.
  5. Taie 1 ceapă solzișori și zdrobește 5 căței de usturoi.
  6. Într-o cratiță pune la călit ceapa și usturoiul, alături de 1 lingură din uleiul rămas de la carne.
  7. Adaugă 1 kg de fasole verde și pune apă până la nivelul păstăilor de fasole.
  8. După ce începe să fiarbă, adaugă și roșiile tăiate cuburi și lasă să dea iar în clocot.
  9. Adaugă bucățile de carne și mai lasă mâncarea la foc mic, cu capac, timp de 15 minute sau până când scade.
  10. Gustă și condimentează cu sare și piper dacă este nevoie. Oprește focul.
  11. Toacă 1 legătură de pătrunjel și adaugă peste mâncare.
  12. Servește cu pâine proaspătă! Poftă bună!

Ponturi de bucătar pentru mâncarea de fasole verde cu pui

  • Dacă vrei să prepari o variantă mai slabă, gătește bucățile de carne la cuptor. Pune-le într-o tavă cu puțină apă și condimente și lasă-le timp de 40 minute sau până când se rumenesc. Setează temperatura cuptorului la 200 grade Celsius.
  • Pentru un gust intens și gustos de usturoi, zdrobește 5 căței de usturoi și pune-i în mâncare cu 5 minute înainte de a închide focul. 
  • Dacă nu ai roșii proaspete, poți să folosești roșii la borcan sau suc de roșii. Dacă folosești suc de roșii, completează cu apă doar dacă este nevoie.
  • În cazul în care ai păstăi proaspete și încăpățânate la fiert, pune la încălzit apă și completează în mâncare la nevoie, până când păstăile se înmoaie.
  • Poți să servești cu o porție mică de orez alături. 

Păstăile de fasole verde cu pui, bune când vrei o mâncărică hrănitoare

Cu un gust bun și ingrediente nutritive, păstăile de fasole cu pui sunt soluția perfectă atunci când ai poftă de o mâncare caldă. Servește cu pâine proaspătă sau cu mămăligă. Această mâncare este bună în orice sezon.

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x