pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Mâncare de pui cu verdețuri, ciuperci și smântână

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
45 min.

3.74 / 5

Ingrediente Mâncare de pui cu verdețuri, ciuperci și smântână

Mâncare de pui cu verdețuri, ciuperci și smântână

Verdețurile de primăvară sunt o sursă infinită de idei pentru preparatele tale cu pui. Gustul fresh al frunzelor verzi se potrivește armonios cu savoarea pieptul și pulpelor de pui, toate îmbinându-se de minune cu sosul de smântână. Gătind această rețetă, obții un preparat nutritiv, bogat în proteine datorită puiului și în minerale și vitamine datorită verdețurilor. Este simplu să mănânci gustos și sănătos cât timp faci combinații echilibrate de ingrediente. Oferă-i organismului tău alimente variate pentru a se hrăni și în acest mod vei avea grijă să funcționeze corespunzător.

Detalii mod de preparare rețetă Mâncare de pui cu verdețuri, ciuperci și smântână

Mod de preparare pentru mâncare de pui cu verdețuri, ciuperci și smântână

  1. Spală 1 piept de pui  fără os și piele LaProvincia și 1 caserolă de pulpe superioare de pui cu os și piele LaProvincia și pune carnea la fiert într-o oală încăpătoare, cu sare după gust.
  2. După ce a fiert, rumenește carnea într-o tigaie cu 3 linguri de ulei de măsline.
  3. Curăță 300 g de ciuperci de coajă și taie-le felii. Scoate carnea din tigaie și adaugă 50 g unt și ciupercile tăiate. 
  4. Spală și curăță de codițe 2 legături de lobodă, 1 legătură de ștevie și 100 g spanac. Toacă verdețurile pe care le-ai spălat și adaugă-le în tigaie, lângă ciuperci, și amestecă.
  5. Într-o oală pune 2 mâini de urzici la fiert și lasă-le să dea în clocot 2-3 minute. Scoate-le și lasă-le la scurs, după care adaugă-le în tigaie.
  6. Într-o tigaie separată topește 50 g unt și călește 2 căței de usturoi. Adaugă 300-400 ml smântână pentru gătit, sare și piper după gust și 100 g parmezan. Amestecă pentru a omogeniza compoziția.
  7. După ce compoziția de smântână și parmezan a devenit moale, adaugă bucățile de pui și legumele călite (ciupercile, loboda, spanacul și urzicile) și amestecă.
  8. Mâncarea de pui cu verdețuri, ciuperci și smântână este gata de savurat. Poftă bună!

Ponturi de bucătar pentru mâncare de pui cu verdețuri, ciuperci și smântână

  • Pentru a face preparatul mai atractiv, gândește un plating colorat și bine organizat. Poți pune carnea separată într-o parte a farfuriei, lângă care așezi tacticos compoziția de smântână cu verdețuri. Poți pune deasupra frunze verzi de busuioc pentru un plus de culoare.
  • În tigaia în care gătești puiul, verdețurile și ciupercile poți să mai adaugi treptat câte puțină apă pentru a evita ca ingredientele să se lipească.
  • Gustă din când în când din mâncare pentru a te asigura că este destul de aromată. Frunzele verzi ale plantelor folosite au arome diverse: acrișoare, amărui, iuți sau ușor dulci. Condimentează preparatul după gust și propriile preferințe și doar așa vei obține rețeta perfectă pentru tine. 
  • Ai grijă atunci când speli urzicile să nu te înțepi. Folosește mănuși de protecție și haine lungi pentru a evita usturimea cauzată de țepi. Dacă urzicile nu sunt curățate, înlătură-le codițele și frunzele galbene.
  • În această rețetă poți adăuga și alte verdețuri de primăvară: leurdă, untișor etc.
  • Dacă vrei să obții un preparat slab caloric, înlătură pielea de la pulpe sau folosește pulpe superioare fără os și piele LaProvincia și alege o smântână slabă. De asemenea, poți pregăti această rețetă și cu alte organe ale puiului: aripioare, ficăței sau pipote și inimi.

Mâncare de pui cu verdețuri, ciuperci și smântână, gust aromat de primăvară

Cu această rețetă obții un preparat de pui, nutritiv și sănătos, colorat în nuanțe de verde, specifice primăverii, la care se adaugă albul infinit lăsat de smântână. Profită din plin de prospețimea verdețurilor și legumelor care tocmai au apărut în piețe, folosindu-le în rețete delicioase cu pui.

Carnea de pui LaProvincia este gustoasă și proteică și se potrivește perfect alături de sosul de smântână cu verdețuri și ciuperci. Încearcă și tu această rețetă dacă vrei să descoperi gusturi noi de primăvară!

Produsele LaProvincia
Ouă bio de la găini vegetariene 20 buc
Află mai multe
Ouă bio de la găini vegetariene 12 buc
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase