pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele
Cauți idei pentru masa de Crăciun? Iată o carte de rețete specială!
Vreau carte de rețete

Mici de pui

Dificultate
Mică
Timp de preparare
40 min.

4.14 / 5

Ingrediente Mici de pui

Mici de pui

Micii de pui reprezintă un preparat tradițional pe care românii îl adoră și îl consumă cu fiecare ocazie ce se ivește. În sezonul rece sau în sezonul cald, se servește fierbinte de pe gratar, cel mai adesea cu pâine și muștar sau murături. Rețeta este o variantă de mici mai ușori și plini de gust. Acest preparat cu istorie se poate servi în diferite moduri, în funcție de preferințele consumatorului.

Detalii mod de preparare rețetă Mici de pui

Mod de preparare mici de pui 

Gătește inspirat cu un piept de pui , perfect pentru înteaga familie.

  1. Spală și curăță 400 g piept de pui LaProvincia și 200 g pulpe de pui LaProvincia.
  2. Separă carnea de piele și oase și apoi trece-o printr-o sită medie sau mare.
  3. Pune carnea într-un bol și adaugă 1 linguriță bicarbonat de sodiu, ½ linguriță de boia de ardei dulce, ¼  linguriță de chilli, 5 căței de usturoi mari pisați, sare și piper după gust.
  4. Omogenizează bine compoziția și las-o la frigider pentru 20-30 de minute.
  5. Formează micii cu mâna umedă. Folosește 100 ml de apă sau puțin ulei.
  6. Așază micii pe grătarul încins sau în tigaia grill și lasă-i câte 3 minute pe fiecare parte.
  7. Scoate micii pe o farfurie și lasă-i preț de 3-4 minute să se așeze.
  8. Poftă bună!

Ponturi de bucătar pentru mici de pui

  • Îi poți servi cu pâine proaspătă și muștar sau cu lipie și salată proaspătă.
  • Dacă preferi un gust mai intens, schimbă cantitățile pentru condimente și usturoi.
  • Poți pregăti pasta de mici cu o zi înainte de grătar. Se va păstra foarte bine în frigider.
  • Pentru a obține mai mulți mici, mărește cantitățile dar păstrează proporțiile dintre carne, condimente și usturoi.
  • Se poate folosi doar piept de pui sau doar pulpe de pui. Dacă vrei să obții mici mai fermi și mai închegați este indicat pieptul de pui. Dacă vrei să ai mici mai suculenți și elastici folosește pulpe de pui.
  • Timpul de gătire la grătar poate varia în funcție de tipul de carne de pui folosit și de dimensiunea în care au fost modelați. Pieptul de pui se gătește puțin mai repede.
  • Dacă vei modela micii în forme mai mari de 10 cm, crește timpul de gătire cu un minute pe fiecare parte.
  • Poți servi cu garnitură de cartofi natur sau cartofi prăjiți.

Mici de pui fragezi și gustoși

Preparatul are gustul specific de mici pe care îl cunoști, dar mai ușor. Rezultatul este unul fraged și suculent care îți va cuceri invitații și familia.

Poți pregăti micii de pui din timp și îi poți păstra în frigider până ce cărbunii se încing. Preparatul din pui se servește direct cu mâna și se savurează din plin alături de familie și de cei dragi. 

Sunt potriviți pentru grătarele în aer liber din timpul verii sau pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Produsele LaProvincia
Ouă bio de la găini vegetariene 20 buc
Află mai multe
Ouă bio de la găini vegetariene 12 buc
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase