Omletă cu piept de pui

Dificultate
Mică
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente rețeta Omletă cu piept de pui

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 150-200 g piept de pui fiert LaProvincia
  • 3 ouă
  • 2 cepe medii
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță de verdeață tocată mărunt
  • 50 ml supă de pui
  • sare
  • piper
  • 50 g unt

Gâlceavă în omletă - piept de pui vs.ceapă

Micul dejun este prima și cea mai importantă masă din zi. Această masă trebuie să fie una bogată și sățioasă pentru a te menține activ pâna la masa de prânz.

Detalii mod de preparare rețetă Omletă cu piept de pui

Mod de preparare a omletei cu piept de pui

  1. Curăță și toacă 2 cepe la dimensiune medie.
  2. Toacă mărunt 150-200 g de piept de pui fără pieliță. Nu uita ca pieptul de pui este fiert dinainte. Poate a rămas de când ai făcut supă de pui… acum este momentul să îl folosești.
  3. Pune o tigaie la încins și aruncă în ea 25 g de unt, adică jumătate din cantitate.
  4. Adaugă ceapa, presară puțină sare și așteaptă să devină translucidă.
  5. Pune 1 linguriță de boia de ardei dulce și pieptul de pui tocat.
  6. Stinge cu 50 ml supă de pui și presară sare și piper după gust. Lasă tigaia pe foc până când scade supa, amestecând continuu să nu se lipească. Scoate amestecul pe o farfurie.
  7. Pune din nou tigaia pe foc și restul de 25 g de unt. Sparge și bate bine cele 3 ouă.
  8. Când tigaia este suficient de încinsă iar untul este topit, adaugă ouăle într-un strat uniform. Lasă totul la foc mic spre mediu până când omleta este gata. Nu întoarce omleta! Este important să rămână întreagă.
  9. Scoate omleta pe o farfurie întinsă și distribuie pe ea amestecul de ceapă cu piept de pui. Presară linguriță de verdeață.
  10. Rulează, porționează și poftă bună!

Ponturi de bucătar pentru omleta cu piept de pui

  • Pentru acest preparat poți folosi și alte părți ale puiului. Dacă ți-a rămas pulpă de pui fiartă de la supă, o poți folosi.
  • Praful de sare pe care îl presari la pasul 4 împiedică arderea cepei și ajută la călirea ei.
  • Poți da o altă formă omletei dacă dorești. Poți turna oul bătut direct peste ceapa călită și pieptul de pui ori poți face un amestesc de ouă mixând ingredientele. 
  • În formă de rulouri, poți pune omleta cu piept de pui în pachet pentru cei dragi și astfel nu vor mai sări peste micul dejun.
  • Ai libertatea de a te juca cu acest preparat. Pentru un mic dejun și mai consistent poți adăuga ardei gras, bacon, spanac, cașcaval, etc.

Omletă cu piept de pui rapidă și gustoasă 

Omleta cu piept de pui este o rețetă specială fiindcă are ingrediente puține, se face rapid și poate fi servită la pachet. În plus, poți folosi ingrediente rămase de la alte feluri de mâncare preparate anterior. Adaugă în omletă ce îți mai trece ție prin cap sau ce mai găsești în frigider.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international