Mod de preparare pentru paste cu brânză feta, roșii și pui
Gătește inspirat, în stil italinesc cu preparate din pui, 100% natural și savuros. Acum poți să creezi cele mai delicioase preparate.
- Spală 1 kg roșii cherry fără să îndepărtezi codițele. Pune roșiile întregi într-o tavă întinsă cu pereți înalți și adaugă 3 linguri de ulei de măsline alături de cei 5 căței de usturoi necurățați deasupra lor.
- Condimentează roșiile cu ⅔ din lingurița de oregano și amestecă energic în tavă cu mâinile sau cu o lingură de lemn pentru a distribui uleiul și oregano-ul pe suprafața roșiilor.
- Eliberează zona din mijlocul tăvii dând câteva roșii la o parte și adaugă 400 g brânză feta întreagă. Pune deasupra acesteia 1 lingură de ulei de măsline și ⅓ din lingurița de oregano.
- Pune tava în cuptorul preîncălzit pentru 40-50 de minute până când roșiile devin ușor deshidratate și coaja se rumenește.
- Scoate usturoiul din tavă, decojește-l și pune-l înapoi. Îndepărtează și codițele roșiilor.
- Mărunțește compoziția cu un zdrobitor, astfel încât să obții o pastă omogenă, cremoasă și ușor lichidă. Adaugă 4-5 frunze de busuioc proaspăt întregi și amestecă pentru a le încorpora.
- Pentru a pregăti pieptul de pui fără os și piele LaProvincia trebui să începi prin a-l secționa în fâșii subțiri de 2-3 cm. Condimentează fâșiile pe ambele părți cu sare, piper și 1 linguriță de cimbru pentru mai multă aromă.
- Trecând la paste, pune apa la fiert într-o oală încăpătoare. Așteaptă până când apa atinge punctul de fierbere, adaugă sare după gust și 300 g paste. Lasă-le să fiarbă în funcție de timpul recomandat pe ambalaj, care în general este de 7-9 minute, însă depinde de sortiment.
- După ce pastele au fiert, scurge apa și adaugă-le peste sosul din tavă.
- Pentru a pregăti pieptul de pui fără os și piele LaProvincia trebui să începi prin a-l secționa în fâșii subțiri de 2-3 cm. Condimentează fâșiile pe ambele părți cu sare, piper și 1 linguriță de cimbru pentru mai multă aromă.
- Pune o tigaie grill la încins cu 1 linguriță de ulei de măsline.
- Adaugă fâșiile de carne și lasă-le să se gătescă 6-7 minute pe fiecare parte, până când puiul se rumenește și carnea devine albă.
- Taie bucățile de pui în fâșii subțiri, lunguiețe și adaugă-le în tava cu paste și sos. Amestecă folosind o lingură de lemn iar preparatul este gata de savurat!
Ponturi de bucătar pentru paste cu brânză feta, roșii și pui
- Dacă preferi preparatele nepicante, renunță la piperul de pe carne.
- În loc de brânză feta poți folosi telemea.
- Evită să folosești sare în sosul de roșii pentru că brânza este deja destul de sărată.
- În loc de caserola de piept de pui fără os și piele LaProvincia poți opta pentru o caserolă cu piept de pui feliat sau cubulețe de piept de pui pentru a nu mai secționa puiul.
- Dacă după ce ai scos tava cu roșii și brânză feta de la cuptor s-a lăsat prea multă zeamă în tavă, scurge-o într-un bol și mai adaugă din ea la final dacă observi că textura sosului este prea groasă.
- Dacă ți se pare dificil să alegi usturoiul din tava abia scoasă din cuptor, poți să pui de la început usturoi gata curățat. Însă aroma nu va mai fi aceeași, scopul folosirii usturoiului necojit stând în aroma puternic parfumată a acestuia.
- Pentru o variantă mai light a rețetei, poți scoate pastele din preparat, obținând doar pui cu sos.
Paste cu brânză feta, roșii și pui, trendul rețelelor sociale
Acest preparat îți va face poftă pe întreg parcursul timpului petrecut în bucătărie, așa că grăbește-te să încerci și tu rețeta irezistibilă! Gustul bogat al brânzei feta, alături de roșiile cherry, pastele și pieptul de pui fac echipă bună împreună.
Bucură-te de preparatul delicios la masă cu prietenii și savurați rețeta momentului cu pui!