Paste cu pui și sos roșu

Dificultate
Mică
Timp de preparare
40 min.

Ingrediente rețeta Paste cu pui și sos roșu

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 700 g piept de pui LaProvincia
  • 400 g paste
  • 2 ardei grași roșii
  • 1 morcov
  • 5 roșii
  • 150 g ciuperci
  • 3 căței usturoi
  • parmezan ras
  • ulei de măsline
  • un fir de busuioc
  • sare
  • piper

Paste cu pui și sos roșu

Pastele cu pui și sos roșu conțin multe legume ascunse. Sunt sănătoase și tocmai bune pentru mofturoși.

Detalii mod de preparare rețetă Paste cu pui și sos roșu

Mod de preparare

  1. Taie 700 g piept de pui LaProvincia fâșii. Pune puiul la gătit într-o tigaie încinsă cu puțin ulei de măsline. Adaugă sare și piper.  
  2. Cât timp se gătește puiul, pregătește legumele pentru sosul roșu. Taie 2 ardei roșii în felii subțiri, taie în cuburi mici 5 roșii, dă pe răzătoare 1 morcov, taie 150 g ciuperci și 3 căței de usturoi.
  3. Pune legumele într-o tigaie încinsă împreună cu puțin ulei de măsline și 1 fir de busuioc. Lasă sosul să se gătească timp de 15 minute sau până când se îngroașă. 
  4. Pune 400 g paste la fiert într-o cratiță cu apă și cu puțină sare.
  5. Amestecă pieptul de pui cu sosul de roșii și cu pastele. Nu uita să îndepărtezi firul de busuioc.
  6. Așază pastele într-o farfurie și presară parmezan ras deasupra.
  7. Savurează împreună cu cei dragi!

Ponturi de bucătar pentru paste cu pui și sos roșu

Pune pastele la gătit după ce apa a început să fiarbă.

Adaugă puțin ulei în apa în care fierbi pastele. Astfel nu se vor lipi între ele.

Pieptul de pui este gătit în momentul în care capătă o culoare aurie.

Dacă ai tăiat pieptul de pui în bucăți prea mici și îți faci griji să nu se usuce, folosește un capac pentru primele 10 minute.

În cazul în care dorești să adaugi mai multe condimente, cimbrul se potrivește perfect în sosul de roșii.

Dacă nu ești fan parmezan, cu toate că ne este greu să credem acest lucru, îl poți înlocui cu fulgi de drojdie inactivă.

Paste cu pui și sos roșu, bune pentru mofturoși

Și adulții fac nazuri când vine vorba de o mâncare cu multe legume. Avantajul acestei rețete este că legumele sunt tăiate mici și nici nu se observă în farfurie. Gustul este extrem de aromat!

Pastele cu pui și sos roșu sunt bune pentru un prânz târziu, fiind sățioase si nutritive. 

Se potrivesc și la o cină în familie.

Ingredientele pentru pastele cu pui și sos roșu au fost calculate pentru 4 porții mari. Dacă îți dorești o altă cantitate ajustează ingredientele.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.