Piept de pui cu sos de mango

Acesta este preparatul care va face ca pieptul de pui să devină favoritul casei. Pieptul de pui cu sos de mango îți aduce de toate în farfurie – gust delicios, culori intense, vitamine și nutrienți.

Rețeta de piept de pui cu sos de mango este simplă și nu necesită decât 40 de minute din timpul tău. Poți pregăti oricând un piept de pui cu mango, însă parcă vara se potrivește cel mai bine cu această mâncare exotică. 

Totul despre pieptul de pui cu sos de mango

Mango este un fruct ce are deja vechime pe piața românească. Poate că nu a fost folosit ca ingredient în mâncare de prea multe ori, însă este apreciat pentru calitățile sale în variantă proaspătă și în salatele de fructe sau cele sezoniere. A venit vremea să îi dai frâu liber imaginației tale și să alegi un rol unic pentru mango – o parte esențială a sosului.

Imaginează-ți ce ansamblu de arome se construiește atunci când dulcele mango fierbe în aromata supă de pui! Închipuie-ți cum se transformă sosul după ce torni zeama dintr-o portocală stoarsă! Acest preparat are un gust complex, menit să îmbine specificul mai multor bucătării. Ardeii jalapeno se întâlnesc cu ghimbirul și usturoiul ca să creeze un nou tip de gust. 

Rețeta de piept de pui cu sos de mango este ușoară și rapidă și se bazează pe cât de subțire tai puiul înainte de pregătire. Cu cât feliile sunt mai subțiri, cu atât carnea se va găti mai repede și poți trece la sos. 

Nu uita că această rețetă este echilibrată, potrivită pentru întreaga familie. Altfel spus, conținutul de sare este potrivit, ba chiar mai scăzut decât în cazul altor preparate. Această proporție a ingredientelor se datorează faptului că gustul dulce este cel predominant, împreună cu aroma complexă pe care o obții de la mixul dintre ardeii jalapenos și ghimbir. Sună bine, nu?

Tips & tricks

★ Pieptul de pui cu sos de mango este complex, așa că nu vei avea nevoie de niciun fel de garnitură. Preparatul în sine este suficient de spectaculos ca să nu necesite o altă mâncare de completare. 

★ Acest preparat nu conține lactate, are o cantitate mică de sodiu și poate fi considerat slab în calorii. Mai exact, o porție de piept de pui cu sos de mango are 255 de calorii, adică poate fi considerat dietetic. De asemenea, poate fi consumat și de cei care suferă de diabet sau își doresc un sistem imunitar puternic. 

★ Poți să împachetezi și să păstrezi la congelator bucățile de piept de pui rămase. Folosește-le atunci când ai strâns suficiente. Este posibil să observi că ele vor avea dimensiunea perfectă pentru gătit. Dacă le păstrezi în acele pachețele, vei economisi timp pentru data viitoare când gătești această rețetă.

★ Pieptul de pui cu mango nu înseamnă doar gust și culoare. În preparat se găsesc și proteine, vitaminele A și C, calciu, fier și potasiu. Bucură-te de acești nutrienți împreună cu întreaga familie!

Ingrediente

Alte rețete video

Pui cu sos de caise

Pui thailandez cu busuioc și caju

carne-tocata

Pui de tara LaProvincia


Hrăniți dintr-o agricultură proprie responsabilă, puii LaProvincia oferă o carne gustoasă autentică. Oferim o gamă largă de produse din carne de pui pentru a face față și celor mai creativi pricepuți în ale gastronomiei.

Mereu interesați în selecționarea cu atenție și ambalarea la cele mai înalte standarde a produselor noastre, aducem un aport în dezvoltarea tehnologizării producției de carne de pui.

Alege, gătește, mănâncă! Poftă bună!

Vezi toate produsele

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase