Piept de pui la grătar

Dificultate
Mică
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente rețeta Piept de pui la grătar

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 pachet piept întreg de pui LaProvincia
  • 1 legătură pătrunjel
  • 5 frunze de busuioc proaspăt
  • 5 crenguțe de rozmarin
  • 1 lămâie
  • 1 vârf linguriță muștar
  • sare
  • piper

Piept de pui gourmet la grătar

De fiecare dată când vrei să mănânci piept de pui la grătar acasă, parcă nu iese la fel ca cel din restaurant. Poate părea dificil de pus în scenă, însă pieptul de pui făcut pe grătar poate ieși delicios, chiar și când îl prepari pe fugă.

Detalii mod de preparare rețetă Piept de pui la grătar

Mod de preparare piept de pui la grătar

  1. Toacă 1 legătură de pătrunjel și taie mărunt 5 frunze de busuioc proaspăt și frunzele de la 5 crenguțe de rozmarin.
  2. Rade coaja de la 1 lămâie, apoi stoarce-o și amestecă totul cu verdețurile. Completează cu 1 vârf de linguriță de muștar, sare și piper.
  3. Curăță 1 piept întreg de pui LaProvincia de oase și piele. Taie-l transversal în 6 felii.
  4. Unge feliile de piept de pui cu această marinadă, împachetează-le în folie de aluminiu și lasă-le la frigider pentru 2-4 ore.  
  5. După ce scoți puiul din frigider, scoate-i folia și lasă-l la masă pentru 15 minute. Între timp, încinge grătarul.
  6. Micșorează temperatura grătarului (sau mută jarul) și pune puiul la fript, fără să îl cureți de sos.
  7. Lasă-l la preparat câte 10-12 minute pe fiecare parte și bucură-te de gust!

Ponturi de bucătar pentru piept de pui la grătar

  • Poți verifica puiul înțepându-l cu un vârf de cuțit sau o țepușă de bucătărie. Ține metalul în carne pentru câteva secunde, apoi lipește-o de palmă. Dacă este fierbinte, înseamnă că temperatura internă a puiului este optimă. Dacă nu, mărește timpul de frigere.
  • Dacă, totuși, ai scos puiul prea devreme sau ai avut focul dat prea intens, poți să îl mai ții în cuptorul preîncălzit al aragazului, pentru încă 5-7 minute.
  • Nu bate pieptul de pui, nici măcar dacă îl învelești în hârtie. Carnea se va subția și riscă să devină fadă mai ușor. Poți controla cât de uniform se gătește pieptul din modul în care tai feliile.
  • Dacă vrei să mănânci un piept de pui la grătar cu sos, atunci poți face un nou amestec, precum cel de marinadă de mai sus.
  • Dacă vrei să eviți lipirea fripturii de grătar, unge grătarul cu puțin ulei înainte să îl încălzești.
  • Poți înlocui marinada pentru pui cu o saramură delicioasă ce constă într-o lingură de sare, o lingură de zahăr brun, 1 cățel de usturoi tocat și 230 ml apă. Timpul optim de păstrare este în jur de 2 ore.
  • Ai auzit de metoda cărămizii? Data viitoare când prepari această rețetă, îmbracă o cărămidă în folie de aluminiu și pune-o peste pui. Vei observa că pieptul va fi gătit uniform, decorat cu dungile specifice grătarului și mai suculent.
  • Garnitura potrivită pentru pieptul de pui la grătar constă în piure de cartofi sau salată proaspătă.
  • Este important să lași carnea de pui să ajungă la temperatura camerei, înainte să o gătești. În caz contrar, va trebui să mărești timpul de preparare.

Piept de pui la grătar, bun în orice dietă

Dacă vrei să mănânci un piept de pui la grătar nu trebuie să îți faci griji pentru că are puține calorii. În plus, neconținând sos sau ulei, puiul este echilibrat.

Pregătește un piept de pui la grătar chiar dacă ai musafiri, vrei să profiți de vremea bună sau, pur și simplu, ai poftă să mănânci ceva consistent și ușor de preparat.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.