Mod de preparare piept de pui picant
- Spală și taie în fâșii de grosimea degetului 1 piept de pui LaProvincia.
- Condimentează carnea cu sare și piper după gust și 1 linguriță de pastă de ardei iute.
- Bate separat 3 ouă cu 1 linguriță de pastă ardei iute rămasă și puțină sare.
- Toarnă treptat 2 linguri de făină pentru a forma un aluat cu o consistență puțin mai groasă decât cel de clătite.
- Pune 150 ml de ulei la încins într-o tigaie la foc mediu.
- Ia fiecare fâșie de piept de pui și trece-o bine prin aluat, iar apoi pune-o în tigaia încinsă.
- Rumenește câte 2-3 minute pe ambele părți și apoi scoate pieptul de pui pe un șervețel absorbant pentru a reține excesul de ulei.
- Poftă bună!
Ponturi de bucătar pentru piept de pui picant
- Dacă nu ai pastă de ardei iute, poți folosi chilli pudră sau fulgi de chilli.
- În funcție de cât de picant îți place să mănânci, ajustează cantitatea de pastă de ardei folosită. Poți folosi doar o linguriță de pastă de ardei fie pentru condimentarea cărnii, fie pentru aluat.
- Poți tăia pieptul de pui în orice formă. Șnițel, fâșii sau nuggets, gustul rămâne la fel.
- Preparatul poate fi servit cu aproape orice garnitură, sos sau salată care îți place. Un sos dulce acrișor completează foarte bine aroma picantă a pieptului de pui.
- Dacă vrei să eviți prăjirea în ulei, poți pune pieptul de pui în tava de la cuptor, tapetată cu hârtie de copt.
- Pentru această rețetă poți folosi și pulpe de pui pe care să le bați bine înainte cu un ciocănel de carne.
Piept de pui picant, fraged în interior și crocant la exterior
Din când în când ai nevoie de un răsfăț precum pieptul de pui picant, iar dacă acesta poate fi făcut acasă, în mai puțin de 40 de minute este cu atât mai bine. Pieptul de pui preparat astfel este fraged în interior și crocant pe exterior, are un gust picant și aromat și merge de minune cu orice garnitură sau sos. Persoanele care se dau în vânt după senzațiile tari vor servi pieptul de pui picant cu un sos și mai picant.