Pilaf de pui

Dificultate
Mică
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente rețeta Pilaf de pui

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • copănele de pui cu os și piele LaProvincia
  • 400 g orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ciuperci feliate
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 ardei capia (roșu)
  • 50 g unt
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • piper

Pilaf de pui în scutece

Cine nu știe mirosul pilafului cald, proaspăt pus în farfurie?

Detalii mod de preparare rețetă Pilaf de pui

  1. Spală temeinic 400 g orez. Lasă-l să se scurgă. În paralel, începe să toci mărunt ingredientele intens colorate – 1 morcov și 1 ardei capia (roșu). Taie mărunt o ceapă.
  2. Pune 50 g unt pe o tigaie înaltă sau o cratiță. Adaugă morcovul, 2 linguri de ciuperci feliate, ardeiul capia și ceapa. Lasă-le la rumenit până când ceapa devine sticloasă.
  3. Adaugă orezul și lasă-l să se ”prăjească” pentru 1-2 minute. Ține o cană de apă călduță lângă tine.
  4. Toarnă cana de apă peste legume și orez. Completează cu încă 3 căni, astfel încât totul să fie acoperit. Adaugă 1 pachet de copănele de pui cu os și piele LaProvincia.
  5. Pune 3 foi de dafin, sare și piper în mâncare și lasă viitorul pilaf de pui la foc mic. Amestecă totul odată la 2 minute, până când orezul se umflă și devine al dente. Completează cu apă, atunci când scade.
  6. După circa 30 minute, scoate copănelele și rumenește-le într-o tigaie separată. Apoi, pune-le înapoi în orez.
  7. Atunci când orezul este gata, toacă o legătură de pătrunjel proaspăt și lasă-l să se odihnească sub capac, timp de câteva minute.

Ponturi de bucătar pentru pilaf de pui

  • Poți afla ușor cât orez ai nevoie să pui, în cazul în care vrei să adaptezi rețeta. Raportul este de 4:1. Cu alte cuvinte, vei avea întotdeauna nevoie de o cratiță în care să încapă 4 căni de apă, dacă pui 1 cană de orez.
  • Puiul ușor prăjit, în combinație cu orezul, va avea un gust bogat. În plus, nu va mai părea fad în următoarea zi, deoarece piele nu se va mai înmuia.
  • Poți fierbe puiul separat și să folosești apa în care au fiert pentru pilaf.
  • Curry-ul este un ingredient cu care, dacă vei completa pilaful, va avea un gust bogat. Condimentul este recomandat chiar și pentru pilaful cu piept de pui.
  • Poți face pilaf cu pui la cuptor. Durata de fierbere, în acest caz, este de circa 30 minute. Apoi, scoți capacul și îl lași să se facă pentru încă 20-25 de minute. Se va forma o crustă deasupra pilafului – este normală.
  • Pilaful este o mâncare versatilă. Poți adăuga țelină, ardei grași albi sau poți scoate din ingrediente, ca să te bucuri de un pilaf cu carne de pui simplu.

Pilaf de pui, bun pentru servire

Pilaful de pui poate fi gătit în nenumărate feluri. Sunt șanse ca, dacă întrebi cinci persoane, să auzi preferințe și ingrediente oarecum diferite. Ceva, însă, îi va uni pe toți – rezultatul final, cu gust de ”acasă”.

Pregătește un pilaf cu pui delicios, atunci când ai o oră liberă și apoi cheamă-i pe toți la masă!

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.