Slide

Pui chinezesc

Dificultate
Mică
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente Pui chinezesc

Pui chinezesc în culori universale

O farfurie de pui chinezesc îți transformă cina într-un spectacol gastronomic. Ai culori, forme, mâncăruri cu texturi diferite și un gust intens și savuros. Toate acestea se prepară în doar 30 de minute.

Detalii mod de preparare rețetă Pui chinezesc

Mod de preparare pui chinezesc

  1. Îndepărtează pielea și carnea de pe 5 copane de pui LaProvincia. Taie carnea în fâșii.
  2. Taie în fâșii subțiri 1 morcov. Pune deoparte.
  3. Taie felii 1 ardei kapia și 1 ardei gras și pune-i deoparte, împreună cu 3 căței de usturoi zdrobiți.
  4. Încălzește 3 linguri de ulei într-un wok. Adaugă carnea și las-o pe foc pentru 5 minute, amestecând încontinuu.
  5. Pune capacul și mai lasă carnea pe foc 15 minute.
  6. Pune la fiert 5 măsuri de tăiței chinezești cu sare pentru 4 minute. Apoi, lasă-i la scurs.
  7. Completează cu 4 linguri de sos de soia în wok, ardeiul tăiat felii și usturoiul. Lasă totul la fiert pentru 2 minute.
  8. Completează cu morcovul și lasă la fiert pentru 3 minute. În acest timp, taie o legătură de ceapă verde.
  9. Adaugă tăițeii și ceapa verde, amestecă pentru 1 minut și oprește focul.
  10. Mâncarea cu specific chinezesc este delicioasă servită fierbinte, așa că nu este nevoie să aștepți mult înainte să o pui în farfurie.

Ponturi de bucătar pentru pui chinezesc

  • Această rețetă este una versatilă, așa că mai poți adăuga mazăre, fasole verde, ciuperci și orice alte legume care se rumenesc rapid.
  • Poți adăuga și susan în preparat, iar puiul va căpăta aspectul celui făcut în stil shanghai.
  • Pentru mai multă culoare, poți suplimenta rețeta cu ardei gras galben.
  • Dacă vrei să folosești piept de pui sau mușchiuleț în loc de copănele, atunci îți recomandăm să le ții la marinat pentru 2-4 ore, astfel încât carnea să își păstreze suculența.
  • Dacă nu vrei să mănânci puiul cu tăiței, poți sări peste mențiunile din rețetă. O garnitură potrivită pentru puiul chinezesc este orezul simplu.
  • Vrei ca puiul să aibă un aspect complet? Poți adăuga urechi de lemn (ciuperci chinezești) odată cu sosul de soia.
  • Cum îți dai seama dacă preparatul este gata? Sosul de soia se îngroașă puțin și capătă o consistență specifică.
  • Dacă vrei ca puiul să aibă o notă mai pronunțată de culoare, poți adăuga ceapa verde imediat ce ai stins focul.

Pui chinezesc, bun la cina în familie

Atunci când ai chef de o seară jucăușă, cu un meniu ușor exotic și gustos poți alege să prepari un pui chinezesc cu sos de soia. Fie că îl faci cu tăiței, simplu sau cu ciuperci, vei avea parte de bunătățile gastronomiei asiatice în doar 30 de minute.

Echipează-te cu ingredientele necesare, pune mâncarea aburindă în farfurii, oferă-le celor de la masă bețe chinezești și începeți distracția!

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție