Pui cu gorgonzola

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
45 min.

Ingrediente rețeta Pui cu gorgonzola

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 piept de pui LaProvincia
  • 350 g smântână
  • 3 căței de usturoi
  • 75 g brânză gorgonzola
  • 15 roșii cherry
  • 3 linguri ulei
  • 3 frunze busuioc
  • piper
  • sare

Pui îmbăiat în gorgonzola

Puiul în sos de gorgonzola este un deliciu care - te avertizăm - poate provoca dependență. Cei mari și mici vor fi încântați de acest preparat, iar tu te vei bucura, deoarece este gustos și ușor de preparat.

Detalii mod de preparare rețetă Pui cu gorgonzola

Mod de preparare pui cu gorgonzola

  1. Dezosează și feliază 1 piept de pui LaProvincia. Stropește puiul cu puțin ulei.
  2. Încinge o tigaie și prăjește puiul până când se rumenește (capătă o nuanță aurie) pe fiecare parte.
  3. Mută puiul într-o altă tigaie, astfel încât să încapă toate bucățile. Condimentează cu sare și piper și lasă carnea la odihnit.
  4. În paralel, pune la încălzit 3 linguri de ulei într-o altă tigaie, împreună cu piper și 2 frunze de busuioc.
  5. Adaugă și rumenește 15 roșii cherry câte 30 de secunde pe fiecare parte. Completează și cu 3 căței de usturoi tăiați felii.
  6. Pune 75 de g de brânză gorgonzola tăiată cuburi și 350 g de smântână într-o cratiță.
  7. Adaugă uleiul, usturoiul și busuiocul din tigaia în care s-au prăjit roșiile și amestecă încontinuu preț de 3 minute.
  8. Toarnă sosul peste puiul din tigaia încăpătoare și lasă totul pe foc timp de 4 minute, până la apariția primelor clocote. În acest timp, amestecă ușor carnea.
  9. Completează cu 1 frunză de busuioc tăiată, lasă totul la odihnit pentru 5-10 minute și cheamă-i pe toți la masă.

Ponturi de bucătar pentru pui cu gorgonzola

  • Înainte să prăjești puiul, tamponează bine feliile de carne cu șervețele de hârtie, astfel încât să nu fie umede.
  • Smântâna ideală pentru acest preparat este cea pentru gătit, cu un conținut de grăsime de 30%.
  • Roșiile trase la tigaie nu au doar rol decorativ în farfurii, ci sunt și gustoase. Le poți împărți în mod egal între meseni.
  • Dacă vrei să repeți rețeta, dar, totuși, să îi dai un gust diferit, o poți completa cu 60 g de parmezan ras, pe care îl poți adăuga în cratiță, odată cu brânza gorgonzola.
  • Ca să îmbogățești și mai mult gustul roșiilor cherry, poți pune în tigaie piper roz boabe.
  • Puiul cu gorgonzola nu are nevoie de garnitură, mulțumită delicioaselor roșii. Totuși, dacă vrei să îl servești cu ceva, optează pentru o salată proaspătă de vară, pe care să o completezi cu roșiile cherry trase prin tigaie. Poți încerca și sparanghel, fasole verde sau morcovi tineri fierți la aburi ori o garnitură formată din cartofi noi.
  • Dacă vrei să eviți uleiul și ai mai mult timp la dispoziție pentru gătit, poți pregăti puiul (gorgonzola are nevoie să fie preparată la tigaie) la cuptor și poți folosi unt.

Pui cu gorgonzola, bun la ceas de seară

Rețeta de pui cu gorgonzola este delicioasă și poate fi făcută pentru cina în familie sau musafiri.

Ai poftă de ceva bun? Te invităm să încerci preparatul nostru și să te bucuri de rezultatele gustoase!

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.