Mod de preparare pui cu mentă și varză de Bruxelles
- Taie 1 piept de pui LaProvincia în două fileuri și filetează-le încât să îl poți umple.
- Preîncălzește cuptorul la 190°C.
- Condimentează fileurile cu sare și piper.
- Curăță și taie felii 7-8 ciuperci brune sau champignon. Pune ciupercile pe fileurile de piept de pui și închide cu bețe de frigărui sau scobitori de lemn.
- Spală, curăță și taie 600 g varză de Bruxelle în jumătăți.
- Toacă fin 1 cățel de usturoi.
- Pune o tigaie cu mâner rezistent pe foc la încins cu 50 g de unt.
- Pune în tigaie usturoiul tocat, pieptul de pui umplut, varza de Bruxelles, 5 frunze de mentă, încă un praf de sare și călește la foc mare pentru 3-4 minute.
- * Opțional poți adăuga 6-8 roșii cherry și 1 ceapă roșie curățată și tocată grosier.
- Adaugă 50 ml de vin alb sec și lasă tigaia pe foc 1 minut.
- Pune tigaia în cuptorul încins și las-o acolo pentru 13-15 minute.
- Scoate preparatul din cuptor și servește puiul cu mentă și varză de Bruxelles cald.
Ponturi de bucătar pentru pui cu mentă și varză de Bruxelles
- Atunci când cureți varza de Bruxelles poți arunca primele foi de varză dacă sunt vechi ori murdare.
- Pentru o textură cremoasă și fragedă a puiului, poți pune câte 25 de g de unt în interiorul fiecărui fileu de piept de pui.
- În interiorul puiului poți adăuga câteva frunze proaspete de mentă, puțină brânză Gorgonzola și puțin praf de chilli, dacă îți place mâncarea picantă. Atenție să nu folosești prea mult chilli pentru că el poate acoperi restul gusturilor din preparat.
- Pasul 9 este opțional, dar dacă vrei un preparat mai bogat este indicat să-l urmezi.
- Poți folosi și vin rose sec dacă nu ai vin alb sec la dispoziție.
- Servește preparatul cald, simplu sau presară puțin parmezan ras deasupra.
Puiul cu mentă și varză de Bruxelles, simplu și aromat
Gustos, hrănitor și diferit de preparatele tradiționale cu care te-ai obișnuit, puiul cu mentă și varză de Bruxelles este un deliciu pe care îl prepari rapid și fără bătăi de cap, dar care te va ajuta să faci impresie bună în fața familiei sau a invitaților. Aroma subtilă de mentă completează perfect varza de Bruxelles, iar puiul este fraged și suculent datorită untului și a ciupercilor din interior. Gusturi noi și incitante așteaptă să fie încercate, așa că apucă-te de gătit cât mai repede acest pui.