Mod de preparare: Pui cu morcovi
Ofera-le celor dragi un meniu dietetic si gustos, cu cel mai la indemana preparat cu pui cu morcovi.
- Curăță, spală și toacă mărunt o ceapă și 7-8 căței de usturoi.
- Într-o cratiță adâncă și încăpătoare pune la încins 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui și 20 g de unt.
- Adaugă ceapa, rumenește-o 2-3 minute și adaugă usturoiul împreună cu 2 lingurițe de boia dulce, amestecând mereu.
- După un minut, adaugă 1,2 kg de pulpe de pui superioare LaProvincia și rumește-le 1-2 minute.
- Apoi adaugă 400 ml de apă, pune capacul și lasă să fiarbă la foc mic.
- Curăță 5 morcovi mari, iar 2 dintre ei taie-i cubulețe. Cei tăiați cubulețe se vor face piure pentru a da consistență preparatului.
- După ce carnea a fiert aproape 10 minute, adaugă morcovii și lasă să fiarbă încă 15 minute sub capac.
- Presară sare, un vârf de linguriță de piper alb, ¼ linguriță de cimbru, ½ linguriță de pătrunjel și ½ de măghiran.
- Lasă totul pe foc încă 5 minute, verifică dacă este făcută carnea, iar dacă da, stinge focul.
Ponturi de bucătar pentru pui cu morcovi
- Garniturile recomandate pentru acest preparat sunt: piure de cartofi, mix mexican de legume sau doar pâine.
- Nu ezita să asortezi preparatul cu un pahar de vin alb dulce, vei fi surprins de gust și de…sentiment.
- Puiul cu morcovi se servește cu verdeață presărată din belșug după ce totul este luat de pe foc.
- Carnea este făcută atunci când culoarea se schimbă într-una mai fadă, dupa ce a fost fiartă.
- Data viitoare când prepari această rețetă, adaugă 100 ml de vin alb dulce în timp ce gătești, imediat după ce adaugi apa.
Pui cu morcovi, bogat în vitamina A
Meniul cu pui cu morcovi este bogat în vitamina A și în gust. Vor avea parte de o masă copioasă, aromată și sănătoasă. Nu uita că ingredientele acestei rețete sunt calculate pentru 6 porții, așa că dacă vreun pofticios îți va mai cere o porție, servește-l cu bucurie!