Mod de preparare: pui cu scorțișoară
Simplu și rapid, acest preaprat cu pui îți aduce dulceață scorțișoarei într-o aromă unică.
- Într-o tigaie încinge 1 lingură ulei de măsline și 1 lingură de unt.
- Adaugă 4 pulpe dezosate pui LaProvincia tăiate fâșii și 1 cartof tăiat cubulețe.
- Când încep să se rumenească, adaugă 1 ceapă tăiată mărunt, 4 căței de usturoi pisați, 1 ardei capia tăiat cubulețe, 1 linguriță de ghimbir și 1 linguriță de scorțișoară.
- Așteaptă să se omogenizeze toată compoziția, apoi adaugă 240 ml de suc de roșii și 100 ml de vin alb. Acoperă cu un capac și lasă la fiert până toată compoziția scade.
- Presară după gust sare și piper, pune totul într-un vas termorezistent, rade peste 50 g cașcaval și dă totul la cuptor până se rumenește.
Ponturi de bucătar pentru puiul cu scorțișoară
- În momentul servirii, tot preparatul este asezonat cu pătrunjel.
- În locul cașcavalului simplu poți pune cașcaval afumat pentru a da un gust rustic.
- După preferințe, puiul poate fi „tăvălit” printr-un amestec cremos de iaurt, roșii tăiate cubulețe și scorțișoară. Astfel, puiul va prinde crustă, iar carnea va deveni fragedă.
- Preparatul este foarte versatil în ceea ce privește condimentele, așa că dacă ai afinități pentru unele mirodenii, nu ezita să te bucuri de ele.
- Paleta de garnituri este vastă, poți savura alături un piure de cartofi, cartofi la cuptor, orez basmati sau mămăligă.
Pui cu scorțișoară, parfum și delicii
Vor pofti până și vecinii atunci când vei prepara această rețetă cu pui , datorită aromelor pe care le eliberează în bucătărie. Cu siguranță nu vei uita prea curând gustul acestui preparat, fiind un deliciu și un răsfăț de fiecare dată când îl prepari.