Pui cu sos de caise

Atunci când cauți un gust complet ai nevoie doar de trei ingrediente – piept de pui, vin alb și caise. Împreună, cele trei fac un spectacol gastronomic de arome și culori. Dar dacă îți propunem să le adaugi și puțin tarhon? Transformi totul într-un preparat curajos și delicios, puiul cu sos de caise. 

Rețeta de pui cu sos de caise o poți prepara atunci când vrei să pui în scenă o cină romantică sau, pur și simplu, dacă ai mai mult timp liber într-o zi din cursul săptămânii. Rezultatul este același, un gust bogat și delicios ce îi mulțumește chiar și pe cei foarte pretențioși, atunci când vine vorba de mâncare.

Totul despre puiul cu sos de caise

Asocierile dintre carne și fructe sunt relativ noi în bucătăria românească. Au ajuns timid pe mesele românilor și, apoi, au pătruns rapid în sufletele lor. Gastronomia noastră a permis pregătirea unor mâncăruri cu accent dulce, cum ar fi tocănița de prune. Totuși, unele mâncăruri fac ocolul globului datorită gustului complex. Un astfel de preparat este puiul cu sos de caise.

Rețeta de pui cu sos de caise necesită 30 de minute pentru 4 porții delicioase și consistente. Mixul dintre caise proaspete și gem de caise face ca preparatul să aibă o textură complexă, atrăgătoare, care transformă un simplu sos de pui într-o simfonie. 

Pieptul de pui se gătește rapid pentru că este tăiat foarte subțire, astfel încât să poți pregăti rețeta chiar și atunci când te grăbești. 

Pentru un piept de pui cu caise ca la carte ai nevoie de câteva ustensile, printre care folie de plastic, lingurițe, o tigaie de dimensiuni mari și o farfurie. Atât ustensilele cât și ingredientele fie sunt deja în bucătăria ta, fie sunt ușor de procurat de la magazinele apropiate. 

Sosul care se formează în preparat este în cantități destul de mici, însă suficiente pentru a completa gustul și a-ți face poftă de încă o porție. 

Tips & tricks

★ Pentru un gust complet, îți recomandăm să începi cu vin alb sec. Pe măsură ce gătești rețeta, poți să încerci mai multe sortimente de vin, chiar și suc de fructe cu puțin oțet. Fiecare dintre acestea va modifica puțin gustul final al preparatului. 

★ Poți servi puiul cu sos de caise împreună cu orez brun, quinoa sau spanac proaspăt gătit. Îți recomandăm să eviți salatele proaspete, ca să te poți bucura de gustul complex al sosului fără ca acesta să fie umbrit de zeama de lămâie, limetă sau oțetul din salată. 

★ Puiul cu sos de caise este un preparat recomandat celor care doresc să-și țină sub control greutatea. Are 311 calorii și nutrienți precum proteine, vitaminele A și C, calciu, fier, sodiu și potasiu. 

★ Nu uita că o cantitate mică de alcool rămâne întotdeauna în mâncarea pe care o pregătești. Pentru ca acesta să se evapore în totalitate, este nevoie de un proces de gătit care durează peste 2 ore din momentul în care ai pus vinul în mâncare. Așadar, dacă ai restricții în acest sens îți recomandăm să mai aștepți până pui rețeta noastră în practică.

Ingrediente

Alte rețete video

Piept de pui cu sos de mango

Pui thailandez cu busuioc și caju

carne-tocata

Pui de tara LaProvincia


Hrăniți dintr-o agricultură proprie responsabilă, puii LaProvincia oferă o carne gustoasă autentică. Oferim o gamă largă de produse din carne de pui pentru a face față și celor mai creativi pricepuți în ale gastronomiei.

Mereu interesați în selecționarea cu atenție și ambalarea la cele mai înalte standarde a produselor noastre, aducem un aport în dezvoltarea tehnologizării producției de carne de pui.

Alege, gătește, mănâncă! Poftă bună!

Vezi toate produsele

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase