Pui cu verdețuri la cuptor

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
50 min.

Ingrediente rețeta Pui cu verdețuri la cuptor

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 kg pulpe de pui LaProvincia
  • 1 lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4 fire de ceapă verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • ½ legătură de maghiran
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 50 ml de apă
  • sare
  • piper

Pui cu verdețuri la cuptor

Puiul la cuptor sau friptura la cuptor este un deliciu potrivit multor ocazii speciale. Acest fel de mâncare este puternic aromat, cu un aspect festiv și se poate servi la cină sau la o masă de prânz în familie.

Detalii mod de preparare rețetă Pui cu verdețuri la cuptor

Mod de preparare pui cu verdețuri la cuptor

  1. Șterge cu un șervețel absorbant 1 kg de pulpe de pui LaProvincia și pune-le într-un bol mare.
  2. Spală, toacă mărunt și pune într-un bol mic 1 legătură de pătrunjel, 4 fire de ceapă verde, 2 fire de usturoi verde, ½ legătură de maghiran și adaugă 1 linguriță de cimbru uscat.
  3. Pune 1 linguriță rasă de sare și 1 linguriță rasă de piper măcinat în bolul cu verdețuri și amestecă bine.
  4. Pune verdețurile peste pulpele de pui și masează-le bine până când toate sunt acoperite cu un strat generos.
  5. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și unge tava de cuptor cu 3 linguri de ulei de măsline.
  6. Distribuie uniform pulpele de pui în tavă și adaugă 50 ml de apă.
  7. Lasă totul la cuptor pentru 40 de minute.
  8. Savurează cu poftă!

Ponturi de bucătar pentru pui cu verdețuri la cuptor

  • Poți folosi un pui întreg pentru rețeta aceasta, dar timpul petrecut la cuptor crește până la 60 de minute.
  • Adaugă un vârf de cuțit de boia iute sau fulgi de chili în amestecul cu verdețuri dacă îți place mâncarea picantă. Atenție să nu pui prea mult.
  • Servește cu o garnitură de cartofi noi la cuptor, orez simplu sau cu legume sotate la tigaie și un sos simplu de iaurt.
  • Adaugă în tavă și lămâia pe care ai stors-o pentru un plus de aromă.
  • Poți folosi ce verdețuri îți plac ție. Dacă preferi busuiocul în locul maghiranului, înlocuiește ingredientele.  
  • În loc de 3 linguri de ulei de măsline poți folosi puțin unt pentru a unge tava de cuptor.
  • Dacă preferi mâncărurile cu sos, în care să întingi cu pâine proaspătă, pe lângă cei 50 ml de apă adaugă și 150 ml de suc de roșii.
  • Pentru o notă ușor dulceagă, poți adăuga o lingură de miere în amestecul de verdețuri.
  • Preparatul este gustos și reîncălzit, așa că ceea ce rămâne de la cină poate reprezenta următoarea masă de prânz.

Pui cu verdețuri la cuptor, o cină festivă ușor de gătit

Puiul cu verdețuri la cuptor este un preparat cu o dificultate scăzută și cu un timp de gătire de doar 50 de minute. Friptura are o prospețime specifică datorită verdețurilor de primăvară pe care le conține. Bucură-te de o masă delicioasă în familie, savurând un preparat prospăt și gustos.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international